有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
暫時冇需求用鍵盤
有人話係關PWM事,但其實唔關事
你望咩mon 望得耐都會眼攰
點樣得出「其實唔關事」呢個結論

望咩Mon都會攰同低頻PWM更易令人攰好似冇衝突

除非你係想講PWM對人係冇影響
唔好熄燈用, 咪發揮唔到oled 睇戲優勢

咁miniled ipad > oled ipad?
唔關事,換左機又點?都冇咩特別野好討論
老實講肉眼睇係差唔多 你要將led 同Oled 放埋一齊先睇個差別
唔係做圖像工作嘅人led夠用
眼睛健康角度都係推薦led
咁當然可以熄燈用 只要你唔介意隻眼會出事
但可惜Pro 11 無出過miniled, 得Oled 可以揀
如果ipados 真係得部計數機, 真係幫cook狗開年

iPad pro m1翻新機最抵玩
好偉大既更新
以前用XS MAX已經頂唔順
正常燈光用2~3個鐘會眼痛
就係驚PWM 調光先冇諗過換Oled ipad
屌 the club 之前有pencil pro賣
依家落左架

早知一早買 用曬d分佢
好多an 狗成日話條黑邊,-部iPad 淨係用YouTube?
唔可以用其他嘢嘅,就算YouTube睇直播,你都睇吓chatroom
新機玩左成個星期

直接比較 同部22年12.9 pro 一齊睇同一套戲
oled光勁多 miniled變到好像有層灰霧咁
所有場景 白天/黑夜畫面 oled顏色郁係突出d

但的確會睇到眼乾留眼水….. 重要幾勁
睇兩個鐘到就好乾

我左右平放 有時不自覺會望返部12.9個邊
應該係隻眼感覺到望mini led 冇咁唔舒服
等埋WWDC既 收貨嗎?

M4 NPU比M2 NPU強一倍
尋晚睇左wwdc 好似都冇講ipad os 點改成mac os 啲野
咁其實買部咁貴既ipad 可以做得啲乜
從來都無話過要將iPad OS 變做macOS

因為Apple要保護mac既銷情
諗住睇埋wwdc 睇下佢會唔年下放啲野 點知真係冇
睇完WWDC垃圾iPadOS

慳返1萬
wwdc 乜柒都唔擺啲mac os 落去
又變左去廁所屙屎睇netflix youtube
如果一個學生,又要寫Note,又要做文書
即係每日都要帶兩部機返學
咪買個重到仆街既kb 囉
唔係可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞