有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
其實oled 電視機都唔平
如果買13寸 用來睇netfilx 都唔錯
其實大細要睇使用距離 iPad 使用距離20-30cm咁上下
靚好多架?

我諗緊收部12.9 M2
老實講 mini led 同 oled 分別唔係好大
mini led 黑色底畫面 會有光暈問題
但其他真係差唔多 叫做左右對比下 都唔會有太大分別

但追求睇戲睇劇 咁個光暈有時就好覺眼
哦 因為我其實就無創作上需求
M4太貴 唔捨得.所以想收部M2
都係睇下雜誌 打下機
但pro 個樣靚仔d 所以想要pro
https://youtu.be/Bz9pBcH8S60?si=d9OHFaz-D7zCdF4X

2:30

其他畫面 差唔多 就算左右對比 都唔會太大分別

只有黑底畫面 mini led 有光暈問題
用左幾年真係唔想買 粒電隨時要換, 又比人摸左幾年
無錯,單純睇網頁睇文件,應該唔會睇到明顯分別。
咁買m2啦

依家carousel 成套 連筆 都係5000/6000
所以係屋企嘅時間 我用 iPad 嘅機會近乎0。打機用 Neo g7,睇電視用 C1
係街/office 用嘅話 又肯定係強光環境,咁我而家部 iPad Pro 2018都綽綽有餘
我未有錢到可以無腦狗衝over一萬港紙嘅奢侈品
我好好搜尋下先
另外買m2好

有d重有Apple care

有咩事可以去換過部新機
m1 就差唔多3年 應該冇曬Apple care
壞左total lost
所以買2手 最少都買m2 有Applecare個d

有咩事 到期去蘋果換部新機
咁就真係又玩幾年
如果唔係壞到開唔到,就想辦法將battery health挫到80%以下,咁就可以俾換電池價錢拎返部service unit。
依個我真係唔知
佢睇健康個到又收埋左 到依家我都未睇過個電池健康
目前得M4可以睇到battery health

M2 12.9 吋 做唔到呢個價
應該要 M1 先得🤭
可能我睇左11寸
可能我睇左11寸
不過有Applecare既話
比貴少少都ok既
因為最後到期前 真係可以開大技去換部新機
要靚畫面同靚聲
唔應該買ipad
又唔好咁二元去判斷所有人

屋企有電視/projector同home theatre,夜晚臨瞓前都係鍾意攤喺床攬住部iPad睇吓片。因為有時睇睇吓YouTube / Netflix諗起有嘢想search或者覆吓msg,都係慣咗喺返部iPad switch app就ok
個新magic keyboard 個Esc 掣都仲未可以返home screen
Logitech combo touch 定係magic keyboard 邊個好?
唉 搞到我又想買
做到,你望下iPhone mon貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞