有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
咪再post 佢識睇一定係睇雞蛋妹
幾個都唔應該睇啦,嘥時間
羅記只能平放檯面 仲要窄少少都未必夠位
ipad/tablet 無非就係大d 畫面又多用途
等如d 人話文書點解唔用nb, 影相唔用相機, 睇戲唔用電視
下下要咁比其實無得比
我一直尊重唔同人嘅取捨係因為每個人嘅習慣、使用情景、乃至需求,甚至願意付出嘅代價,都不盡相同。

我本身唔想屋企買部電腦、office又要買部電腦,本身又唔需要intensively做clerical tasks,但又想一部機喺唔同地方處理哂公、私以至娛樂需求。只要部機唔係太重,拎又唔會拎太耐,揸車出入,一部畫質靚嘅大屏幕iPad就非常啱用。M4出之前,流傳過會出15”,如果推出我係會有大買大。攤喺床或者坐飛機,開部laptop都唔就手。坐喺書枱用又需要打字咪用返個Magic Keyboard。

唔明點解唔同po都有個別巴打執意維護甚至”弘揚”己見,藐視別人觀點。
買黎又咪睇youtube
算啦
除非你插畫師...
其實計返你會用幾耐

日日放工 夜晚用來睇netfilx YouTube 日日用3-4粒鐘

唔洗畫師 都值得買pro啦
個人選擇啦
成萬蚊享受雙oled 睇片
值唔值好主觀
拎來做杯麵蓋 就太on9

有d真係拎來封塵 買air都覺得浪費
ipad air 4 wifi 256 ,放左$2500,支筆放左$350
算啦 呢度啲Ipad post都係咁
佢地一係要不斷說服自己Pro同Air無乜太大分別
一係就話買pro係on9;唔抵買 其他ipad都做到
佢地唔明,唔想去明 所以講幾多都係無用
咩都用效能最大化去講 真心無得同佢地講
蘋果晶片仲係咁抵玩
依家android平板先追到air5 水平
幾年前網上搵過方法睇log係睇到個battery health
有d 人自己買唔起/唔捨得買就唔比人地有錢買,
又或者純粹想搵交嗌

咩都要性價比用番紙筆啦
我買m4 pro 1tb嘅唯一原因係佢有16gb ram

性價比幫唔到我打機
用Red卡買仲抵啦
用緊M1前一代果部pro都心郁想換
但諗起都係娛樂用就慳返算數
岩岩先出 佢地點做到平幾百?
學生價平$800
抵唔抵係個人需求

我就係要嚟睇netflix, 上網,播歌,睇動漫
air 個芒唔夠靚已經死症, 仲要碌網頁60Hz, 喇叭又得2隻

air抵唔抵我真係唔知, 價錢我都唔會撳入去睇, 對我嚟講ipad air 無用
收左部M2

但想問apple pencil 2 收2手係唔係好多假? 我見放既人80%都話無盒 一係就順豐
買有盒個d
應該大把人放
咁想問點check 真假.就係放上去認到就真?
上網睇假既係磁吸到但唔會駁完show 電量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞