有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
我都唔知上次全螢幕睇野係幾時
純睇片睇電影就話者,YT就最唔駛理
同時開留言,直播睇聊天室
有時仲開埋第二個APP分割
有幾可剩睇片
所以先唔明點解咁多人箸緊
己入手ipad pro 2024 13吋,真係好輕,買埋支架床上玩,上一部係ipad pro 2018 11吋,部機俾咗條女用,而家玩13吋 ipad 唔買pro 不如唔好買
不過我冇買Apple Pencil同埋keyboard因為根本冇需要,我只係攞嚟睇片睇漫畫
要笠返個case
咁13 個重量pro 同air又真係幾大分別
好難買,我唔要有cover的,淘寶淘咗個垃圾塑膠返嚟,完全冇支撐能力,啱啱又買咗個新殼,而家淘寶啲殼出得咁慢嘅
暫時得 outterbox 果隻最啱心水,簿、輕,Cover 同殼可拆開分開用,淨殼有 kick stand。

不過要6月尾先有貨,鬼佬有 review 話好單簿,所以我等到時 Apple retail 返咗貨試埋實物先。

我而家都係用住淘寶先。
用緊M1 始終未覺得做文書野係SMOOTH
logi
combo touch?
link? 睇下
啱啱入手13寸連smart folio
薄到痴線 j出血
尋日夜晚用嚟睇鹹濕漫畫:
之前用iPad Pro 2018 11吋,同13吋冇得比
咁小電影呢
我之前用開iPad mini睇鹹漫畫
換左12.9 pro都覺得係兩個世界
我11吋出街用, 13吋屋企用
https://www.otterbox.asia/zh-hk/stand-ipad-pro-13-吋-m4-保護殼-blue/77-95093.html

佢個設計同 combo touch 差唔多。
我之前11” combo touch,習慣咗有 kickstand 真係返唔到轉頭。
唔買返combo touch?
16:9我就肯定唔買
咁細個芒打橫連網都上唔到,漫畫都睇唔到
打直嘅角度又唔係咁好用
我睇Netflix D+會用番電視睇
有咁大個靚mon當然電視啦
除非你屋企電視畀人罷哂
平板都係留番屙屎先頂住先

我唔會為左睇戲逼自己買16:9/16:10平板
睇小說睇漫畫依d主力用途更唔會買16:9/16:10
Otterbox statement 係外國負皮如潮
諗落好似用黎睇youtube 同netflix 黎買pro 好似好晒錢
買Air/16:9/16:10
睇你做咩多
只睇片其實唔一定要ipad
屌部samsung仲好
以前我就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞