有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
無得向後摺 拎起手mark野好唔就手
2020 LCD
剛入手11” pro,但好似無乜case/cover選擇?不過個case係唸住拎出街先用
m4 > m1 ipad pro > air
ESIM 選擇點都少過實體sim
再唔係有d 人有家庭plan或者平plan可以用data, 但唔係間間轉esim 都free
今年流動網絡版仲要又再貴d, 完全唔想考慮
無話唔得, 少d 選擇咁解
磁吸邊個隻?
大牌無咩選擇
暫時都見得STM, UNIQ呢d , 有d 廠連出都未出
又唔似上代可以用再上一代
我就淘用住先
但有時見到而家iPhone個iOS都佔咗咁多位128真係唔放心,多謝師兄回答先
聽完你咁講
反而買多部普通iPad俾屋企人都唔錯

我係屎窟痕想玩佢支筆
因為咁多年來都冇用過Apple Pencil

B T W T H X
唔好買128
依家d game 好大食
遲下你想玩game 會唔夠
256又唔係貴好多
你話睇片 頂多4k60hz
而打機有幾多隻支援到120hz
聲勉強當有靚聲 但唔比插耳機?

你諗下你係邊類型使用者先 係咪用得盡pro
係影音定專業為主
定係普通使用者
幾年前既iPad就走得甩?
恐佈片同暗環境佔你用ipad有幾多成時間
邊到有pro芒貼
pro就咪貼啦
一係就磁力貼 淘寶

我咪話左囉 睇使用者係咩類型既客
點解你要以用盡ipad pro黎做大前提
我買部12.9 就係貪佢大mon 喇叭好
係用黎睇YouTube 睇漫畫 上網only
點解我要用盡佢先買
可唔可以唔好成隻IT狗上身
淨係貪掃mon爽 都可以係一個理由買ipad pro
買可以好多個理由
唔買亦都可以係好多個理由
做咩要強行去說服人唔值 唔抵 無用
翻新 pro

air 完全無用

建議慳錢買 m1 pro

享受買 m4 pro

師傅話你財運差就買air 當擋災
佢都有回應我po,傾向輕視其他用家主觀需求,而自己太單純崇拜數據數字。

想像到同佢出trip,你想坐business,佢會用心計全程機除返開每個鐘貴幾多、餐嘅擺盤、多佔嘅空間唔值呢個premium。
當年出ipad 出到冇野好改,先出部iPad Air (好似係the new iPad with Retina display (iPad 4)就後就出左部iPad Air 第一代)
當時出左iPad Air 之後就有一排冇左出iPad

跟本就唔存在話iapd air性能弱過iPad呢回事
本身用緊a12z pro,但屋企人部ipad太舊,都諗緊買air比佢定自己換翻新m1 pro 再比部a12z佢
咁你就唔好話“Ipad pro
信我 就算睇片上網 都好過Air”
主觀到

信你
似你高估左自己需求 同唔客觀比較
air亦都有pro冇既功能 e.g. touchid

同埋點選擇唔pro 自己search下都大把youtuber講

同你相處既人好可憐 帶住唔理性同主觀分析
同進一步妄想人地點解唔跟你諗法 少溝通 一味靠估人諗咩
以前用儲值咭可以玩好耐,而家焗住要上台
有無咩eSIM plan 推介
仲用筆都可以刮花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞