星島報導:兩名組員指證Ocamp非禮被告事發時在場

542 回覆
83 Like 484 Dislike
Dse 有無25分,讀咩科
已經係無罪, 佢做咩仲要去作個CCTV先? 又去企跳?
咪玩啦,5寶

依家可以話佢係咸濕仔,但佢無非禮人係事實 唔洗話咩CCTV點點點
鄧同學現實冇fd肯幫口先借仇女論壇出聲,連登仔實會幫手公審嗰兩條女

今次畀人屈走頭冇路先出哩招啫,人財兩失已經好撚慘,我哋應該原諒鄧同學,佢都係一時緊火先問條女3唔3P,唔可以咁樣就話佢有非禮喎
咪就係班熟d老鬼玩得開心
班freshman識咗日半, 邊會熟
坦白講, 其實裁定得被告案發時在場, 已經代表被害冇證據證明自己係出左去
我就唔信八達通, 周圍既cctv, 或者家人合照, 都show唔到佢出左去
事實係點都好, 話唔在場呢個point真係好撚弱
假設性討論啫
我知佢依家係無罪釋放
但佢冇非禮人係咪事實就得佢自己先知

假設控方證人無講大話
唔係被告就係另外兩個金毛仔是但一個有非禮
咁係應該告果2個金毛仔WO, 關果位咩事先?
點解女事主+A+其他証人,要話係鄧同學非禮?
姐係佢地覺得就可以告左先, 之後夾合供再去認人
再PO 上D IG PAGE 起被告底?
唔靚仔,唔talk 得,感受唔到條女濕緊
真係唔好同女人企咁埋
保護自己
冇cctv做證 作故仔就可以告上庭

香港
話唔定現場仲有其他亂入的金毛?
即係原本冇資格參與的成員 只係fd搭fd入左去
死囉,等睇一日翻一次案
有啲人仲要證明埋係正人君子先得

人醜性騷擾姐 都唔係咁架
最緊要收工啊 快手快腳破案升職
傻強
大佬睇下證詞先再講啦
本身睇完親人返家咪好囉

唔知有乜咁大動力一定要山長水遠入返camp
原告係

律政司
Mary, John 果D叫咩
已經判咗,法庭同律師都有佢哋嘅專業,憑咩你呢個連登仔係到識少少就老屈人?
如果冇理解錯
本身被告的確係畀cctv影到10點入場
但當時收曬電話其實入面冇人知係幾點
幾時完隻game都係靠估
所以就算被告10點先入場都證明唔到玩game嗰陣佢唔喺現場
係反對未審先判
既然香港係行無罪假定
點解一邊就要大肆公開
一邊就要收得埋過寶藏?

對於啲鳩告嘅人係要狠狠批評同懲罰
因為佢哋每鳩告一次
都只會令其他真正嘅受害人埋單
無關性別議題事
純粹係法治原則同公義嘅問題
應該係問點解警察唔調查清楚
兩位女士係冇權決定告唔告
而家連登信晒個男
唔好搏住
重點係綜合多位控方證人嘅證供
disco night完結時間係2215
而「火車捐山窿」嘅發生時間係完結時間前30-45分鐘
即係火車捐山窿嘅時間係2130-2145
而呀強2200先進入營地
就會出現
「呀強當晚有參與disco night但並冇玩過火車捐山窿」嘅情況
咁照道理當時火車捐山窿嘅非禮案係唔關呀強事
就算當晚佢有參與disco night
但唔知點解個官冇採用cctv證據
反而係相信控方證人指證呀強有玩過火車捐山窿
咁唔排除兩條女係屈佢地
但亦可以係認錯人
亦可以係因為被告撩女事主隻手, 佢認定被告衰鹹濕

得兩條女自己先知
如果 可能 或者 比你講曬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞