星島報導:兩名組員指證Ocamp非禮被告事發時在場

542 回覆
83 Like 484 Dislike
所以我上面講左,X奇奇怪怪,明明第二日大大聲話阿強非禮,但上到庭又改口話見唔到邊個

勁似本身想係ocamp層面人格謀殺阿強,點知玩大咗,要上庭咪淆底,講返個見唔到邊個非禮既version
有幾大傷害,又唔係強姦,問幾條問題摸下手就講到好似受巨大傷害,跟本小題大做
係呢句:
辯方早前爭議,被告在Disco Night時並不在場,裁判官梁雅忻認為辯方的說法不切實際,而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場。
DOJ可能會俾人屌嘅
長官都會俾人屌咩
認唔到五官都話見到被告?定只係疑似被告?
呢個game應該好多人冇玩過(包括我)
淨係理解到唔係直接問條女 係問緊條女隔離啲人
個官判佢無罪,點樣仇男亂判?
女性感受凌駕法治
而家法律、司法系統係幫哂女性感受

女性殺嬰,可以用女性生理問題同抑鬱作為輕判理由,監都唔使坐

男性被懷疑非禮,首先已經有立場要煮死你為止,更莫講如果真係有非禮,可以俾男性用生理問題同抑鬱做求情理由
我諗個分別喺:
如果你信哂被告
- CCTV顯示佢22:00返到營地
- 所有控方證人都話火車捐山窿係喺Disco Night完之前30-45分鐘完 + 其中一個證人話Disco Night喺22:15完 → 火車捐山窿係介乎21:30 - 21:45
- 被告不在場

如果你信哂法庭
- 兩個證人供稱喺Disco Night見到被告
- 法官認為被告聲稱不在場係「不切實際」
哇見你聲大夾惡咁
唔識真係以為你好撚識野
阿伯450萬嗰單都係咁
咁都告得 真係求其
根本就個樣問題 如果阿強冇咁柒唔會比人搞 on999
不過宜家最唔清晰係鄧同學自己就話有cctv影到佢10點先係渡假村大門根本參加唔到呢個可能係9:30到9:45已經完嘅環節
但報紙就淨係講個官反駁辯方接納證人話見到
所以根本唔知究竟係咪真係有cctv
但齋係接納組員話見到佢又接納組員話睇唔到5官又接納同組有3個人背影有相同特徵
就咁睇極矛盾
係唔同證人
- 事主X俾人非禮,但咩都叫唔到
- A 見到非禮者背影,但唔知邊個
- 淺粉組余姓女組員 + 周姓女組員 見到阿強喺Disco Night,但佢哋冇見到邊個非禮X
見唔到被告係A的證供
成個時序應該係咁
1.X比人摸 但以為係女仔所以冇為意
2.A話有個金毛男摸佢 然後第二日話金毛男就係被告
3.被告稱自己不在場
4.有兩位證人稱見到被告在場
首先佢「事實」係重複提左好多次,
佢其中句對白係咁:「點解雙方都同意事實,最終都可以無罪呢?」
根據佢上文下理既描述,佢用得反問,
呢到既「事實」係應該要增加到佢有罪既可能性,
後面「點解最終都可以無罪呢?」呢個句子邏輯上先成立,
如果呢到既事實係指涉案日期,被告係男人呢種無關係既野,
又做咩下一句反問點解最終可以無罪?

係呀法律用語我真係唔識,
但呢句明顯係引導人覺得
有好多「事實」都增加被告有罪既可能性,
而被告都同意果D「事實」,但最終都無無,
真係奇怪啦,點解會咁?

佢成段描述俾人咁既信息你同唔同意先?
既然你識法律用語你又有無睇佢絛片?
你又覺得佢有無誤導?
個男嘅講大話啦佢根本在場
條女要屈佢嘅點會話只見到背影?
ocamp咁high邊有人會知時間
如果被告真係有去到生日宴 八達通嘅交通記錄去估算時間再加CCTV嘅記錄就足以証明佢有不在場証據 如果佢搭嘅係用到八達通嘅交通工具
唔係就幫佢唔到
因為組員只係話見到阿強出現喺Disco Night (但見唔到非禮果幕)← 接納
A話見到非禮者係金毛 ← 接納
但冇一個人目擊到阿強非禮X
首先佢「事實」係重複提左好多次,
佢其中句對白係咁:「點解雙方都同意事實,最終都可以無罪呢?」
根據佢上文下理既描述,佢用得反問,
呢到既「事實」係應該要增加到佢有罪既可能性,
後面「點解最終都可以無罪呢?」呢個句子邏輯上先成立,
如果呢到既事實係指涉案日期,被告係男人呢種無關係既野,
又做咩下一句反問點解最終可以無罪?

係呀法律用語我真係唔識,
但呢句明顯係引導人覺得
有好多「事實」都增加被告有罪既可能性,
而被告都同意果D「事實」,但最終都無無,
真係奇怪啦,點解會咁?

佢成段描述俾人咁既信息你同唔同意先?
既然你識法律用語你又有無睇佢絛片?
你又覺得佢有無誤導?
佢覺得唔舒服可以行開

佢不單無行開仲繼續玩遊戲
仲自願伸隻手畀個男人摸
巴打正解
兩名組員係咪俾假口供?
老妨黎喎
咁個官都接納咗
至少個官覺得係真 告唔入老妨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞