星島報導:兩名組員指證Ocamp非禮被告事發時在場

542 回覆
83 Like 484 Dislike
睇下#37唔使同佢顛
普通襲擊罪則指控被告在 8 月 21 日凌晨,在營地宿舍談論性話題時,要求事主借出手,示範如何捏一名女性的胸部,來回掃事主的手臂,又問及事主的性經驗,令她感到不舒服。

死咸濕仔喺度扮可憐企跳 學埋NATHAN啲招點知真係成班仇女連登仔擁嚟支持你

https://thewitnesshk.com/涉港大護理迎新營非禮-男生兩罪脫-官絕對相信有人/#more-50185
剩係聽到佢話被告對事實無爭議果到已經知呢條仆街係9 up
根本連新聞都未睇晒就拍片
無爭議就認罪啦,唔認即係有爭議啦
連基本說話邏輯都錯Q晒
信果個都弱智
個重點唔係佢有冇出camp去生日會,係個官覺得就算佢而家出咗去俾嘅時間都證明唔到案發嘅時候佢唔在場,因為冇人確切知道隻game係幾時發生
所以佢就算俾咩八達通交通紀錄,合照都冇用
因為玩game嘅人無電話手錶
個時間都係鳩估
有罪=都話佢有做過㗎喇!
無罪=唔等於佢冇做過!
冇錯,所以係有法律知識嘅主控刻意去製造不公平審訊
第一個炒車就係你。乜控方可以無啦啦喺上訴階段提新證據既咩?
啲女自己搵SP但你接受唔到佢嗰陣時就話你清朝人 又話咩香港社會太保守
而家講吓3P大又咁撚大反應你性騷擾佢
但同樣地無實質證據顯示被告有玩同非禮人
全部係果兩個女仔同X講
但個官信到十足
你真係可悲 連咁容易分析既問題都錯埋
班臭閪妓者憑乜嘢爆曬被告啲嘢出嚟 整鳩死人好好玩?你班撚樣妓者冇人性
根本係因為無人證明同確實到game時間所以先放,並唔係肯定條友無非禮而判無罪。但成班連登仔就一口咬定啲女學生屈人
想知係邊睇
講到咁爆新聞提都唔提
好難信啵ching
講下呢d topic咪幫緊香港脫離清朝囉 你班女要感恩啦
依個位應該過唔到 reasonable doubt 所以應該係判無罪?
佢D資訊仲差過新聞囉
佢果句被告同事主都唔爭議個事實
喂,無爭議就認左罪啦,佢知唔知自己講緊咩野
無論個女仔有無被人非禮,個男仔肯定係唔認罪啦
呢個咁清晰既事實都可以講錯,究竟咩野人會聽呢條友
呢D仆街杏家剷害人害物
承認事實係法律term嚟
係講控辯雙方都同意嘅facts
係一切討論嘅起點同共識
可能大家睇嘅時候誤解咗個字嘅意思
唔係掛, 到依家你仲UP依D野出黎?
女事主第一日係10點左右玩GAME, 唔知俾邊個摸,以為係A
之後A同佢講,唔撚係我丫, 摸你果個係金毛, 之後樓主返黎就玩D淫GAME
樓主就做左撩女事主隻手,但依到佢係告襲擊WO, 同你玩得淫GAME, 掂都唔掂得,咁你咪返房, 唔好玩, 一係住係到話我只係睇,唔玩既,咁唔得?
之後第2日玩水GAME, 由A隊左樓主話尋日掂你手,同摸你腰係同一個人,之後先去告佢, 再認人好快認到,
成件事簡單D講就係屈
正式D講就係是但屈一個
法盲可以去做下research先
仲要拎X小姐隻手示範點解撩濕女人,真係勁猥瑣
你呢啲諗法先最害死人
人地無罪釋放 都仲要話人地有無非禮人佢自己先知
真係水洗都唔清
但係哩個假設有咩意義
咁又可唔可以假設控方證人有講大話?
條友係有心扯開話題而唔係無睇資料
唔通敢屌doj同個法官咩,條友的影片似行內人

坊間反應大係因為智力正常的人都覺得係點錯相
笑咗,四個選項都係假定被告有罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞