星島報導:兩名組員指證Ocamp非禮被告事發時在場

542 回覆
83 Like 484 Dislike
幾同意條片嘅分析
跟風向就死啦 只會對被非禮既女仔二次傷害
姓鄧 無啦啦叫阿強
好明顯花名叫鄧X強啦
果兩條女係黃絲 睇唔過眼個咸濕仔 要煮死佢
破案
法庭案件的話小醉俠係好嘢嚟
痴線 我講到口水都乾 無罪就係無罪
所以佢地口供係夾出來,X由唔知邊個,A講幾句,X就變成肯定阿強摸
冇罪唔等於兩個女仔誣告
咁唔代表個個人有做wo
咁又冇
X上庭都係話唔知邊個
A都話當時只睇到背影,第二日先至憑身型打扮認出係被告
相信佢哋當時喺警署落口供都係咁講
其實咁都可以夠料入罪架啦
被告當時染金髮
如果在場只有一個金髮 咁就一定係被告做
但後來發現有3個 咁依家就唔肯定係邊個啦
又玩有罪假定
嗯,我同意,無罪就係無罪
咁可以係第二個人做,點都唔會係兩個女仔既錯
我冇跟開呢單嘢
佢話去咗睇呀嫲,有冇撘車紀錄?
姓鄧,叫阿強,仲唔係你?
我冇話個男仔有做,只係冇罪唔等同兩個女仔老屈,今次個法官其實相信真係有非禮事件發生咗。

反而而家有d人別有用心嘅人,想借呢次判決去反女權同埋鼓吹仇女思想。
連登仔就好似d睇番梘劇既師奶咁,過份感性判斷力又低。都唔係第一次炒車架啦。
求其喊兩喊開個po就煽動到班連登仔可憐講真你地都唔係當事人,係咪真係咁清高可以完全冇罪先

上網睇既野 千其咪太認真
疑似被告一方嘅講法:

佢哋都不約而同咁指出「火車瓹山窿」後大約30至45分鐘disco night先活動結束,以證人周祉瑜證供活動 2215 就結束,向前計返30-45分鐘都仲係2130-2145 我根本冇可能喺現場。

其實佢地入面無得睇鐘,都係斷鳩估
幾個證人諗住夾份一致嘅口供,其中一個話30至45分鐘,就個個都話係
其實實質可能只係過咗15分鐘,而被告當時係在場

利伸:上述純粹假設性討論, 男事主依一刻已經被判無罪
錯,如果X照直講有非禮,唔知邊個,咁警方唔知淨係查阿強,而係所有男仔(特別3個相似) ,但而家警方一開波已經咬定阿強,明顯佢地一早夾住口供指證
我係你就del ac
我報咗警,侮辱法官,刑事嚟
出面風向開始唔係咁喇,你咁慢
有班人就係最唔想女人出聲,咁自己偷拍非禮會得心應手D
無人否認有非禮事件發生,但兩條女明明唔知邊個非禮但認人話自己認到被告咁係咪老屈?
其實呢個好難講
因為話咩證人不約而同講Disco Night喺30-45分鐘後先完 其實只係被告一面之詞
冇判詞 新聞又冇講詳細講
唔知證人供詞實際上係咪真係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞