星島報導:兩名組員指證Ocamp非禮被告事發時在場

542 回覆
83 Like 484 Dislike
好似係第二日A見到阿強,發現佢嘅身型打扮同非禮嗰條友好似,又係金毛
所以就同X講話非禮佢嗰個係阿強
冇錯,所以個問題應該去返根源嗰度,由大學校方規管返Ocamp
搞到咁大自己唔柒得
你唔好喺度轉移視線啦,屌你老母
講呢樣你就講第二樣
你唔撚識你認撚咗佢喇
其實a都係靠估,估可以錯
班友開完姣婆大會就串供話前一晚都親眼見到男苦主摸
我都覺得奇怪
點會告普通襲擊
原來係有咁既目的啊

仲要好似第2日已經報警
即係根本唔係cctv擺左幾個月洗走record 拎唔返八達通紀錄既程度

唔用八達通 WE7上車入閘好似都有
我就唔知真係來回都係現金

絕對唔係幫2條女
只係對於 話不在場證據 (仲要有咁強既time evidence)
無理由唔用呢點做證明架喎
另一個post 有師兄講過

類似係案發時間無物證(案發地方無CCTV)
只係推斷出嚟

所以案發可以係被告返camp後先發生
簡單黎講就係疑點利益歸於被告先脫罪
但唔代表佢就係非禮既人又或者佢無非禮人

只不過佢自己出入庭比人影相都唔戴口罩又望鏡頭
而家就話比人認到自己搞到抑鬱呢樣嗰樣
一脫罪就又寫自白又玩自殺搞場大龍鳳咁樣

令我諗到既人係八仙嶺山火個衡仔
都似,幾個女人開會,一定追住個口臭阿強來講,話佢咸濕仔+樣衰,然後講講下,咪直觀覺得非禮犯都係阿強,夾好口供,所以第二日咪可以話認到係邊個
睇案情似乎成個 camp 無人知事件發生的正確時間
所以就算佢真係有 time stamp evidence 都係無可能判斷一定唔在場
但正因為依樣滿足唔到刑事完全無合理疑點所以應該要判無罪
其實條女有樣未
屈人無成本?? 屌你老母女人
你老母都好快按捺不住走翻出嚟做雞
知唔知你老豆係邊個客?
唔太可能係返camp之後
原因係案發係喺火車捐山窿遊戲內
而遊戲時間完結介乎21:15-21:30之間
被告返camp時間係22:00
試問被告仲點玩呢個遊戲去非禮事主?
Alibi呢個位又冇reasonable doubt
裁判官完全採納控方證人供詞指被告事發時喺現場
即兩個證人口供證方都鋤唔散 亦冇其他證據推翻
咁裁定被告事發時在場都合理
咁你又識啲乜撚嘢呀?白癡仔,你律師啊依家?
其實大把有logic嘅留言
以你logic 2019連登仔都係被煽動
可能性:
1. 證人冇咁講過(被告喺連登嘅一面之詞)
2. 營地外CCTV顯示嘅時間係錯
3. 證人記錯時間
女權bitchy式 排除法
無染頭的唔係
校隊唔係
有錢仔唔係

最後就商議出結果
家庭條件差又講過淫野的得一個
而呢班西女人就扮證人煮死人

窮人家庭環境唔好
本來入大學已經係困難模式
其實連五官都認唔清 鳩噏幾句就話信個証人都幾兒戲
大合照相都應該有張掛?
辯方質疑目擊事件的組員並沒有看到涉案男子五官,組員則稱在翌日活動中依靠被告的身高、髮色、衣着、背影等資訊,以認出於「火車捐山窿」時掃X腰側的男子
但連個官都話同組有3條友都係咁撚樣點撚樣分
但又覺得A證供誠實可靠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞