冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
正常越薄機可以貼多啲.
可以又得唔可以又得
想問裝三菱420 GS 冷暖機,係咪做個鋁架抬高個去水位會好啲
俾大家參考下安裝個價,爬完po+問咗10間8間,窗台石屎位裝420機,基本安裝連埋啲雜費2500-3000 up,貴在人工,make sense 嘅

但係好多時會有好多啲奇怪隱藏收費,唔肯報實個價,睇位先至同你講要額外收費。例如基本安裝原來冇包去水,冇包咩線咩避震膠,咩裝r32加300,咩銅喉加焊加$500。price 個價純粹標低吸引你,然後搵位劏返你,個人比較反感
無話唔得,你師傅肯做就得,但日後維修保養無位俾人落手做嘢麻煩啫。
重工ZSXH唔可以貼盡天花裝,如果唔係第日拆唔到個殼落嚟。
RZ同LZ基本上係同一部室內機。
點解唔研究下可唔可以去水去廚廁?
唔裝大金無人想攪
你仲要唔係冷氣佬而係裝修佬,做條去水喉點解唔搞到?
搞唔到咪直接搵出面啲冷氣佬搞,分分鐘剩低收你開牆窿費仲平。
直接同師傅講想做條過牆冷氣去水喉去廚/廁,如果仲未做完泥水應該唔係難事,同加電掣加燈喉差唔多。
買冷氣又係,price好多價錢都假,問完又要加運費,淨機唔裝又要加錢
用咗幾十年定頻
啱啱轉左匹半p記冷暖變頻
廳開到23度都好似無凍風咁
窗口機
想問下咁多位巴打, 三菱耐用D定珍寶耐用D?
見價錢差唔多, 我就中意三菱, 屋企人就想珍寶

Mitsubishi Heavy 三菱重工 SRK50ZSH-S 2.0匹
Mitsubishi Heavy 三菱重工 SRK25ZSH-S 1.0匹
VS
General 珍寶 ASWG18CPTA/AOWG18CPTA 2.0匹
General 珍寶 ASWG09CPTA/AOWG09CPTA 1.0匹
重工

No I and v pam for gen
Thanks, 等我share 俾屋企人睇先

V Pam and i Pam for residential.

Commercial and multi only dc.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞