冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
其實都驚ZSX呢類開合式吸風個機關會有問題
https://youtu.be/hAB9V-_fqXs?si=TdwEdCxXGHbRbEHG
想問下如果室內機壞咗(火災),有冇得只訂返室內機?問過維修部,佢話只有買件維修。有冇人試過呢個情況?定有冇店會有二手室內機買?
無得揀,度過最盡只擺到闊800(未計喉冚)嘅機

即係得LN同ZSX揀咁濟
63zr
Z24
你回帶同自己搜資. 講曬
正常zr .
63Zr 同 60zsx 室外機一樣.
室內機63zr 更大更靜抽濕強過60zsx. 63zr出10 m3 風25db. 63zsx 出同等風 3x 中分貝.

63zr 適合夏天開
63zsx 適合春秋也開. 因為細風最少去到5 m3
60zsx not 63zsx
一部冷氣抽唔抽得其中一樣睇蒸發器表面積.
其實無論任何厰除臭都後都加熱減濕,重工泰國冷暖一早有. 所以淨冷機無存在價值
感謝專業意見 決定買 ZR
細機25/35zsx, 50 zsx 如果上到63ZR 價又春秋少用直跳63zr.

https://lih.kg/BJmyNPX
所以 zr 制冷勁啲 zsh抽濕勁啲
咁可能會買zsh 因為屋企人偏怕凍 同向東南
佢個wifi淨係可以連個大陸app
唔加野連唔到homekit
係,而且air+好廢連風向都無得set,但起碼夏天可以喺街用app開定冷氣先
當初貪有wifi買左
好彩見到你話3d送風嗰部跟另一間保養
個心都定啲

見到部機中国製又多人推菱電
有諗過係咪買錯機
變頻分體 巴打們推薦邊個牌子
兩部都有3D送風
我都係貪SRK25MWKH1有wifi有UV殺菌又有3D送風即係有埋自動左右送風先揀佢,同級呢個價位佢算齊料,MIC就算啦,iPhone咪又係AIC
我係驚代工
自己的在廣東江門.
420 電機
淨冷電機
冷暖泰國重工
其實泰國電機唔好過重工咩?
你自己識洗電機. 係無左加熱除菌.
再請教
重工set unit position
其餘唔用左右自動.
請乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞