冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔知你邊度問
想問如果一個窗台 90CM X 75CM左右, 係唔係可以裝一部3/4匹窗口機 加一部1匹分體機?

有間就建議 3/4匹窗口機 + 1匹窗分機上下咁裝

有間就3/4匹窗口機 + 1匹分體機 (打直裝)都冇問題, 部機66cm 長, 窗台 75cm 應該都夠位?

另外仲有間就建議話要1拖2分體, 上面果啲方法裝會冇保養.

到底邊個會好啲.
買左部HU70AA 真係勁省電
夜晚訓教成間屋都係用0.3/h度電
其實依部係唔係同Rasonic 果部一樣?
Panasonic 果部下面係銀邊, 佢係白邊.
個panel 位啲制都係一樣...

睇咗堆窗口機, 發覺有幾隻牌子個Panel 位都係一樣, 係唔係可以當係同一款.
有好多方法.
平既下打直分體加上窗口.
請問分體機就算冇開機都會有卜卜聲,同埋開抽油煙機時好大機會有聲係唔係一定係去水喉入風?

應該好似頭post咁封好個封水喉位就解決到定係要淘個止回閥先得?但怕個止回閥用得耐塞咗又要搵師傅再搞
請問 大金同三菱 那一款分體比較好
舊的是三菱重工 1.5匹冷暖用了十年想換
Panasonic窗口定頻3/4
coil結冰。洗機/換過部?五年機
十年未壞唔好換,已經算耐用.
你自己洗過機,定污糟?
冇洗過,得閒洗下隔塵網咁…
冇影低。開番fan mode 會溶雪
係人都知
隻馬幫你仲賺緊錢宜家一路贏,何必要換. 你換分別不太大除非你覺得有問題.

況且你如果係重工冷暖性能已經好好. (估你係立體風有左右自動送風)
型號是SRKQA35IN-E
想換原因是想要一隻可以上下左右自動送風的冷氣
不過你們既然說用得好好就不用換
那我再想一想先
你壞左先換番重工,哦你係QA 不是MI
明白,感謝回覆
喉長?
樂信只係無wifi同埋得nanoe G。
長方形客飯廳,中間走廊,冷氣機應該裝係中間走廊頂,定係裝客廳/飯廳頂
暖氣就要吹地.
冷氣就飯廳
掛牆冷氣機底最熱.
冷氣掛飯廳(近正門),客廳會唔會唔夠涼(近露台)掛中間係咪會兩邊都唔夠涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞