冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
係呀sor 打錯
淨考慮重工/大金有冇其他推薦🙏🏻
你不斷打錯,你用詞可唔可以清楚啲何生
你話淨考慮重工大金

Srk35zsh/srk35zsxh/ftxj35
其實你首先搞清楚你個窗台幾大,再睇吓你心水嘅機幾大。
真係唔得咪重工420囉,420放得落啩?
hello 想問淨冷分體架
地方所限 淨係裝到420
諗緊三菱嘅MSZ-GS18VF同大金嘅藍光420
2部都係2匹
想問有冇話邊部好啲?或者有其他型號推薦嗎
仲要問,常識黎. 一定GS.
明白 想問有冇話點解
馬拉大金喎.
oh 啱啱google咗 明白
唔該哂你
因為大金係屎嚟,420大金係爛屎
個個師傅都話最多人裝大金
有錢收屎都話香.
咁佢哋又無講錯,我喺街抬頭一望的確最多係大金,其次係樂聲同三菱重工,跟住就係三菱電機同東芝,之後就係珍寶、日立、格力、美的、開利呢啲。
但多人揀唔代表係好,比較新嘅住宅都係發展商裝埋冷氣,佢哋成批買⼀定係價低者得,商業用家亦都係差唔多,不過佢哋都會講究少少唔會買太差同埋睇重售後,所以好多大機構買大金,唔係因為佢特別好或平,而係有問題容易搵到人整。
所以係慣性嘅結果
早十幾廿年前啲聽啲前輩話有錢買日製大金,你諗吓香港仲有大金窗口機賣嗰陣日本牌子好多都仲係日本造,老嗰⼀輩嘅人自然根深蔕固邊個牌子好,但今時唔同往日,當你見到間廠賣廣告除咗賣百年歷史同拎部過期公公機出嚟sell可換面板,就知呢個牌子仲有幾多貨賣啦
35zsh
Zsxh 640
Daikin ftxj35
想換2部窗口式變頻淨冷機
1匹 + 1.5匹 有冇推介?
去邊到買好?
細房換窗口變頻3/4淨冷,換格力有冇伏?
家係換最平開利算
其實窗台可以擺到其他機 但得呢部可以唔駛搭棚

但呢部保養得一年,所以諗緊呢部定係其他要搭棚既機
其實都係平𧗾自己需要
你搭大機都係電機重工.
咁你想要乜先,少臭?體感穩?或其他?
少臭既
重工71zr 加熱同長吹風二樣
電機ge71 玩綺夢
我少再睇窗口自己𧗽量
美的好似有1-100 %風調節
開利(美的)保4年,唔知有冇1-100 %. 有雪凝結洗

格力美的係制冷
P抽濕(正常情況下低風P較靜)
正式三得個廠,就係咁玩.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞