冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Srk19css
唔該你我應該會買電機
新屋裝修想問下各位師兄以下兩部窗口機個評價
1.) Gree 格力 GWF07DB 3/4匹
2.) Gree 格力 GWF12DB 1.5匹
好似話格力性價比比較高,定係窗口機會有更好推介
其實關於三菱重工 420
我理解和記行同白河馬各自型號室外機一樣
室內機就係兩個樣,但功能除咗 Wifi 之外都係一樣
不過我最想知係一樣嘢:其實就室內機嚟講
係和記行嗰個傳統設計 (MWKH1/MWKHC1) 好啲,定係白河馬嗰個設計 (MHIP1/MHIPC1) 好啲?
所謂「好啲」可以係送風好啲、遠啲、均勻啲、快凍啲之類
舊因為有前吸風.
但如果長期風葉向上水平定死就新
panashop都咁喎 你有冇見過新冷氣會漏咁多嘢
我就真係未見過
建議巴打直接向信興表達意見
好差囉
俾人偷左?
請問各位大哥,變頻分體約180尺向西,想要25度,體質易出汗出油體味重,要乾先舒服,唔想冷氣臭。YK18是否比50ZSH/18J2KV理想?
謝謝
買左部Gk18 過幾日裝
Should be 60zsx

sorry
要求比較奇怪,如果可以,250尺3個空間一部冷氣。門打開時溫度23C同26C,請問有無可能?
更正應該有290尺
如果無可能就分開3部機
26 度房有抽氣從23 入26. 乾身機.( 全抽氣在3m cubic per min 以下,越大就要加匹),吸風位靠門口?如果係而厕所無窗,而紫藍房無入風只有抽氣可能性大. 但紫藍房有門(exit) 抽氣在厠所,紫色藍房會抽exit 外空氣.
冷氣可否改去灰色位置?咁樣比較容易吹勻全屋。
多謝師兄。是地鋪, 無廁所。
因為外面客等候區冷氣需求大,鋪入面冷氣需求細,所以想打開門比冷空氣自然流入,需的話也可以用抽氣扇。藍色區有50%時間唔用,可以關門。exit不會開門,長關。鋪面向西。
咁用法請問師兄提議的60zsxh 2.5匹足夠嗎?
好提議,多謝師兄。會研究下。
一部最有機會可以做到. 機裝新位. 你要房26 度可能紅色位要更凍.
同未知你樓底
多謝師兄。遲d會去度樓底。
另外請問師兄,台灣有師傅話,泰國重工好難拆洗,是否真?
一般機,無電機咁易. 但你無得揀.
師兄意思是電機GE60VA 或 GF24VA 都唔夠力,對嗎?
你要乾. 亁重工.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞