冷氣討論 (12)

306 回覆
0 Like 0 Dislike
Price.com 搵幾間問價
見邊間平搵邊間買
買電機係要俾心機
但最細既分體式係唔係P記smaller 系列?
你講室內室外定匹數?
空泛
Price 入面
超源誠
港俊
麗豪
大陸Fujitsu有Nocria Z係幾吸引
全日資廠,機款又好似同日本同步

最撚正嘅係十年全保 香港啲仆街代理間間都得一年/兩年,得重工有3年
我嗰部之前都有,call保養上嚟拆個風鼓落嚟重裝同上雪油就無咗
P 記 我房1匹 21度auto風
22度佢有時低頻唔夠凍
室內機,因為個空間比較窄,擺室內機既位無乜
因為2匹派大約350尺
試過開auto風比較不足,要較23度先會較凍
好多時波浪式高低起動
第一代台版變頻
有無推介邊間買重工/大金加安裝?
超源誠
重工 769mm
電機 vs 重工 (不計每隻model 性能)

電機easy clean 同電子野穩定
重工 功能 送風數一數二

淨冷電機
冷暖 泰國重工 Zs,zsx,Zr allergen clean 加熱除菌

Zs 同 zsx 實際分別主要係慳電率
Yes. 咁你房細機用重工26xmm srk35qe3
就去水位,不過可以加pump嘅
多唔多人廳同房裝唔同牌子機洗冷氣同維修係咪麻煩啲
曾經我都同你有同一個疑問,所以廳無揀到ZSX揀咗GS

但而家諗返,洗機唔會係原廠洗所以無分別 。維修你都唔會預一次過壞曬兩部咁閪黑,所以都一樣係無分別 。

我而家最後悔嘅係當初廳無裝到ZSX,不過好在部GS都無令我失望
除非部部都有wifi,否則其實你講嗰啲根本唔係問題。
無人想啲冷氣一齊壞,至於洗冷氣正常都唔會搵原廠甚至唔洗㗎啦
無咁有力,所以一定35. 除非去水入牆可做低到合資格
本身用大金分體冷暖, 到第五年室內滴水, 搵師傅洗過機, 幾個月後又滴水

估電路板應該有問題, 部機開唔著, 冷氣蓋第一粒燈會閃(用搖控禁on, 冷氣葉會向下郁, 然後閂埋,第一粒燈會不停閃)

師傅話電路板壞左, 有機係有水入左去(?) 因為有滴水問題

依加想換三菱 1匹房用 MSY/MUY-GS09VF, 室外機高唔超過22吋因唔搭棚, 巴打有冇咩意見, 感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞