冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
一部窗口式變頻機full loading 60分貝算唔算嘈?
廠方3/4 約50dba 無回音一米. Low cool 42-44dba.
想靜買大開細,或者分體
唔該晒2位師兄,同屋企人傾完見豐澤有減價就扑鎚
PANASONIC 樂聲牌 CS-LZ18ZKA 2匹
正常rz18
樂聲420口碑麻麻,除非裝唔到否則無理由唔揀RZ18,nanoe X Mark3唔會係理由
可能佢屋企人想喺大舖買,誠哥又無RZ18賣
想問下Rasonic RC-SU70A同Gree GWF07DB邊部會好啲靜啲?
我見兩部價錢同功能都差唔多一樣,唔知揀邊部好
我今日先問過格力無貨,你想買都無
hu90aa個wifi function都幾撚雞肋,搖控就手好多,但手機同搖控好似唔可以同時用
點解咁講,有野wifi控制唔到,定係繁複

順便問下你覺得remote反應好唔好

唔該
感覺佢個app唔夠intuitive唔似搖控咁一眼睇哂,同埋可能我間房細喇,用搖控就手好多,一拎起就禁,用手機仲要unlock部機開返個app再禁,用既時間耐啲,有時候半夜黑蚊蚊覺得唔夠凍或者好凍,用搖控操作方便啲。
佢個搖控反應仲係好撚垃圾,要對到正先sense到,唔明部機接近成皮野個搖控可以咁撚廢
App嘅最大好處係你未返到屋企開定冷氣,你人喺屋企正常當然用返遙控最直覺就手,當然佢個遙控要瞄撚準先用到又係另話
至於瞓覺半夜黑媽媽如果電話擺床頭觸手可及就反而係用app方便,因為你個遙控無夜光又要對撚到正先㩒到,你用app⼀開就清清楚楚任你㩒又唔使瞄準部機
講雞肋點夠重工香港版,大陸寫俾佢個app連風向都無得較屌佢老母
想問下豐澤牌FWAC19R23呢部會唔會有啲咩缺點。
本身用開開利2匹但最近壞左,冇乜特別要求。
想請問下屋企廳200尺
想裝2匹分體式冷氣,正計機一萬蚊budget
窗出面要搭棚裝,因為冇相熱既冷氣師傅所以諗住去豐澤買
想裝淨冷同變頻,同埋想襟用D
三菱電機MSY-GK18VA好似都多巴打推薦
想知重有冇其他選擇?
唔該曬巴打先
200尺用2.5匹好似有d大材小用
想請問如果係1.5匹有冇機推薦?

你睇下佢有冇
你覺得大材小用啫.
1.5 又係gj13
https://www.cys.hk

你睇吓佢有無
樓上條仆街係咁滴水
滴落我部窗口機度
晚晚都達達聲嘈到人都癲
好,我睇睇呢幾款機先
唔該曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞