冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
格力美的係制冷
P抽濕(正常情況下低風P較靜)
正式三得個廠,就係咁玩.

1.5 不建議M因機細.
大致上表面睇唔到既表現都講左,其實回帶都夠曬,表面功能自己都搵到比較.
冷氣先決同抽濕先決全世界無咩人講我都講埋排埋.
(家用掛牆同窗口機,同以前變得多係電機同日立窗口,綺夢即疏,少起翅既coil. 通常美式機係咁)
我希望少壞就得維修太貴
如果你呢個要求我會ge71
我參考澳紐英.
如果郊外地方多昆蟲定頻或新東芝.
原來定頻真係冇咁易壞如果用三匹嘅大金因為唔使搭棚慳好多錢但我唔知道值唔值得駁
謝謝意見
咁你可以考慮下其他因素需要如抽濕定冷氣,少臭,自己洗方便程度等.
消費者都係計分最少付出有最多收穫

大金hm71是抽濕型,屬P同mhi 個堆.
如果呢D都考慮晒 咁呢部大金係咪一個好選擇呢 因為呢部仲貴其他三四千蚊 我見到嘅唯一好處就係唔使搭棚第日維修慳返一截
換電子板都要拆機(放種,拆機換板再安裝抽真空入種). 係慳左如果室外駁喉有漏可以唔拆機搭棚. 第一你問自己你要制定冷型定除濕型.

制冷體感穩 電機 已經唔駛諗重工大金

抽濕
少臭 重工 allergen clean 每次加熱殺菌 vs
唔駛棚安裝大金.
明白

我本身就係揀ge71 好可惜我個窗台唔夠大裝ge71
所以我而家考慮嘅就係重工srk71zr 但聽你咁講室內機壞一樣要拆機嘅話,咁就重工算。覺得佢有三年保養好似好過大金一年保養謝謝
買冷氣,其實因自己需要tick 點心紙. 我都講左表面睇唔到既野加可以自己搵到對比到表面功能.
咁如果都揀唔到其實係自己不了解自己環境同需要,就好易人雲亦雲. 即係果期興乜放唒落自己度但又唔啱無左自己.
大金今年三年好似(終於三年). 當然拆機不包

所以你𧗾量就係抽濕定制冷,加熱除菌等其他功能.
如果呢D都考慮晒 咁呢部大金係咪一個好選擇呢 因為呢部仲貴其他三四千蚊 我見到嘅唯一好處就係唔使搭棚第日維修慳返一截
換電子板都要拆機(放種,拆機換板再安裝抽真空入種). 係慳左如果室外駁喉有漏可以唔拆機搭棚. 第一你問自己你要制定冷型定除濕型.

制冷體感穩 電機 已經唔駛諗重工大金

抽濕
少臭 重工 allergen clean 每次加熱殺菌 vs
唔駛棚安裝大金.
明白

我本身就係揀ge71 好可惜我個窗台唔夠大裝ge71
所以我而家考慮嘅就係重工srk71zr 但聽你咁講室內機壞一樣要拆機嘅話,咁就重工算。覺得佢有三年保養好似好過大金一年保養謝謝
大金今年三年好似(終於三年). 當然拆機不包

所以你𧗾量就係抽濕定制冷,加熱除菌等其他功能.

請問重工係咪會有好處就係冇咁容易發臭
講左好多次,你有無用心睇.
好奇點解得大金唔使搭棚
佢595 高矮咪唔駛棚
Sorry
我已經好清晰. 你去睇下人地forum 甚至海外會唔會講部機抽濕定制冷及各其優缺. 大陸forum 拆開哂都無講.
非連用戶自己回帶無得問
巴打們
想請教一下
屋企人想換冷氣佢地睇岩咗LG個部窗口機
但電器舖個到話部機個裝法同一般既窗口機唔同
話係成部機一野西上去個架到
所以個冷氣架要做過哂

因為我人唔係香港
想請教下咁多位巴打部機既裝法真係正如呢間舖頭咁講係同其他機唔同
定其實都係甩開咗個殼 然後再鎖上個架
然後再抬部機上去?
今朝見麗豪出咗電機GS24 同27, 原來係大室外機.
另, 想請教, 之前TKT巴話唔好焊喉, 咁如果唔用大金kit, 還有什麼建議方法, 謝謝.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞