冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
同埋你要睇喉物料. 未必係銅.
風好似係揀自動
樓底2.4m,廳就150呎
要求溫度其實係想房22-23度就ok
宜家室內機天花到機底係31cm
室外個平台最多應該可以放係大概700x1100x400
屋企人對2匹半好大反應,所以應該會揀2匹
如果呢個情況係邊部比較好?唔該師兄
如果你要一機做晒全屋,首先理想擺法室內機掛廚房對出向兩間房直吹。
明白但個到放左電視櫃差唔多到頂所以裝唔倒
應該唔會裝修住所以都冇辦法住
咁你 P 18 係二匹中接近你要求.
唔好意思,p18即係邊款,我搵三菱重機三菱電機好似都冇
Panasonic 二匹.
想問下之前啲post都係推介三菱多,Panasonic多數係多功能啲,今次點解會推薦p18既?因為制冷好啲?
你要抽得勁 P同mhi. Mhi 50zsxh 會弱過 p 二匹. 咁就P,你要mhi 上就63zr.
唔夠冷氣但夠唔夠乾爽?
如果用開樂聲唔夠乾爽換重工。
TCL TAC18CHSD 唔知有無伏 4000蚊兩匹有冷暖
正常大陸機.
樂聲佢匹半抽 2.0 , 二匹 2.8.
樂聲公式黎
一匹 1.6L
用樂聲都唔夠抽只有加匹.
亦可考慮haier .
個人經驗,樂聲數字上好抽,但佢抽完啲水積晒喺部機入面走唔到成個風輪都係濕嘅,然後又吹返啲濕氣出嚟,再勁製冷都只會搞到好凍但係濕凍,如果有熄機吹乾⼀熄機就即刻吹返晒啲濕氣出嚟。重工嘅乾爽係立杆見影,⼀開等到間屋夠涼濕度隨之而落,越凍越乾,唔好處係冬天開暖氣會好乾,唔係人人受得。
樂聲係真,我覺得日立先流.
但如果有高頻去低就會放濕.
如果唔係菱電點會變頻體感穩,翅片無卡卡水.
重工樂聲效果同機型的話差唔多.
你可以介紹俾佢,你介紹邊隻重工俾佢
我都係一樣推63ZR,之前介紹過俾人都好滿意。
不過如果佢屋企人覺得兩匹半太大唯有樂聲,樂聲兩匹係大室內機夠位裝都係優點嚟,佢仲要吹晒全屋,但其實兩匹真係唔夠。
重工50ZSXH呢啲咁多機關嘅殼佢想耐用就唔好喇,⼀陣又雜音又收唔返塊面板就唔好啦
如果好抗拒兩匹半又要重工我寧願50ZSH。
咁大金Risora 又唔駛賣
高質post
整色整水機,佢同電機LN⼀樣主力賣樣。
ZSXH係台灣有唔少案例,加上真係結構複雜,所以要耐用唔會係首選。
半夜得閒啲先講番

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=19&tid=2695505&extra=&authorid=72409&page=1

之前有人住和諧式大房用srk35zsxh都無問題(連登). 另一個用Srk50zsxh 都係無所謂雜聲. 所以仍在list 中. 複雜其實多左個 motor 開塊front cover.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞