冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
師傅安裝後,大家如何測試是否穩陣?
你地呢啲可以自己搵到可唔可以乖啲自己搵. 又唔係無講. 少講或非表面野問就正常.

例如
1)電機3/4 得inverter cooling and inverter heat pump 既gs07, 你咁都要人俾model 你

2) heat pump inverter 2 匹得Yk18 and gs18 除非pk50 15k 定18k or LN 18. Cooling only inverter 得gk 同gs, 你自己比完功能, 價錢都知用邊隻.

3)heat pump 定cooling only 又無講.
內機都仲有得睇吓,外機⼀般都幾難睇到,佢無上實鑼絲你都唔知
跟據你要求匹數

匹半Ln12/35zsxh
一匹Ln09/25zsxh
3/4 gs 09
大風
3/4 gs07
請問巴打, 之前爬文話師傅燒焊唔好, 除咗因為代理可能唔保之外, 還有什麼原因?
另外, 如果師傅打喇叭咀, 又有無話咩要注意或唔好?
唔似正常貨,網上無資料
係未特供型號?
我就唔會搏
GWF07DB同GWF07CV呢2部有咩分別
想買部3/4匹窗口機
豐澤牌有冇伏,見平過其他牌子

同埋推薦去邊買
尋日裝完部樂信一匹窗分機(U9YW)
裝完開咗15分鐘之後發現有啲低頻聲由室內機傳入屋
每隨半個鐘會震大約1分鐘
會有啲咩原因?
上圖係室外機裝法
開左post先見到有冷氣post

想問有冇人識分體機, 屋企部panasonic分體機上星期都正常, 尋日一開始用唔到remote開機, 於是熄左總制再開, 咁之後開到運轉左一陣以為無事, 點知佢冇端端好大風吹左一聲之後就停左, 機都唔識熄, 熄左總制再開都冇反應, 全能既巴打知唔知咩事
Model
cs-ps18qka
死左板. 如果室內供電似死左室內板,室外供就死室外. 有冇試緊急開機制開唔開到.

即係呢粒?試過禁都冇反應

因為我唔知部機插頭係邊,剩係靠機側邊個開關制,尋日開唔到機就啪上去等一陣再啪落黎就開到,但吹左一陣就停左,再用返同一招啪上再啪落已經唔得
樓上已答. 自行決定.
請問過晒保養既情況下如果要整係咪好貴?
你打去信興問就得. 室外就係加埋你系裝機位係點.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞