冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
係連登出過post r生意架啦
都痴撚線 吱d玻璃膠直線都吱唔到
乜鳩都話自己搵裝修佬執 咁比錢你做乜
部冷氣幾好都無用 睇裝果個冷氣佬手勢
巴打唔好再幫襯呢間垃圾
係喎唔怪之得咁熟.
出面任何野小心啲.
冷氣= 裝修 超多陷阱
而家換過晒新喉 再開返好d生口
仲未計之前咁樣用舊喉 舊機油唔知會唔會整壞部新機
可能用一兩年又打柴
下次寧願貴d搵大舖好過
或者有相熟冷氣師傅就最好
你用乜機
追post追左一排 跟你用電機gs18
點知衰係裝冷氣果下
真係谷鬼氣 搞左好耐先有師傅執手尾 好彩呢個師傅手勢好
有無人用緊Samsung 三星 AJ068TXJ3KH

新手換分體式 見佢啲Function好似唔錯
如果有抽真空應該仲可以.
正常電機有pipe reuse.

佢pipe reuse 講話拆舊機pump down 便可
https://www.mitsubishi-les.info/database/servicemanual/files/Replacemanual2017_Sep_..pdf
原來係咁 唔該晒巴打
警世 咪再幫襯呢間野
如果之前個頭燒左或者有關雪種系統出過事就唔得. 要再睇,佢有講.
師傅睇過舊喉都話無問題
同埋問多聲 兩條雪種喉分開包保溫綿同包埋一齊 分別大唔大?
正式一定分開,仲要係無空隙. 香港無架,收費貴手工第三世界國家. 再熱除濕機型就一定分開. 係叫佢電線不入雪種喉. 宜家表面上部機開有冇問題?
而家再裝係叫佢分開晒兩條雪種喉 同訊號線都係獨立一條
開過一排無咩問題暫時
喉幾長?
起碼都3米幾
完全明白你心情,就算肯畀錢都只會畀人當水魚,嗰啲乜鳩只係錢唔夠多就嘥撚氣
一係一開始報價就話做唔到加錢 唔好到做果陣又話做唔到 就求求其其咁做 手工又差
咁樣做生意祝佢快d執笠啦
再講多次 咪幫襯 貼錢買難受
美式機係預你成部直接抬上窗度裝:
https://youtu.be/NszWTe9sPKo?si=ZSG2EzN3TqQI7kjM
未做就乜都得,做落就乜都唔得,你加錢就當你水魚,畀完錢一樣都係鳩做,提吓佢就話唔關事,話你唔識嘢,總之裝上去製到冷/暖,冇跌落街就算柒數
在這裡讀好書
裝掛牆分體有冇師傅介紹
留名
有個Fd 經bip 裝緊,等我睇下點
你要3/4 加匹半加二匹?
無乜除臭功能.
同時全開只有共三匹
Sor 2 x 3/4 加匹半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞