冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有床房
機裝門口牆身吹窗
Gs09 制冷 冷氣 /25zs 抽濕 空調,你平你提中國重工就25de1/ 或重點工420,位置不限不要細內機如qe3

Sofa 裝不對吹正sofa 位,暖氣要求🈶️位吹地下.
Ge60 制冷 冷氣/ 63zr 抽濕 空調

計super quiet/low cool.

重工效果Panasonic
電機效果珍寶以前日立.
2024 一拖一無.
請問公屋呢種冷氣裝法有冇問題?
唔該哂
Zs=zsh

Yk vs gs 功能不同.
你講乜zsh 個蓋唔開,Zsxh 先會開. 你睇清楚先.
你個人易出汗既重工. 唔易電機.
腩巴Yk, gs, Zs 都有你呼喚下佢

本身諗住又循例開下,一開始用個remote開都冇反應,沖完涼出黎竟然自己開左仲run左起碼半個鐘冇事,我而家可以做啲咩,check code試過又唔得
應該係室內板,由定頻年代P既樂聲就係咁. 換室內版,不幸之中的幸.
唔該晒
樓上之前有點心紙,你tick 完就知
冷氣機怕食油煙架咩?咁點算好
即係裝飯廳,向下吹?咁客廳果邊都會夠涼?唔係好明唔好意思
吸完啲油煙食晒落coil度咪好難洗囉
就算你係日立有frost wash啲油落到水盤同去水喉積積埋去唔走又會塞
你望吓出面啲餐廳或者小食店啲掛牆分體,通常都會好污糟又弱風
我廚房有門嘅,定都唔夠?
如果係咁應該裝中間走廊頂定裝客廳露台頂
我係擔心你屋企食嘅嘢好夠鑊氣或者成日打邊爐啫,如果唔係裝邊通常首先係睇條喉走唔走到,特別係去水夠唔夠斜水,然後睇吓你自己想邊面涼啲有冷氣吹正或者唔想俾冷氣吹正。
如果你覺得食飯有冷氣吹正爽啲而坐梳化睇電視嗰陣唔想食正風咪裝飯廳,如果你怕啲飯餸好快俾冷氣吹凍晒咪裝客廳露台頂,如果你兩邊都唔想吹正又想冷氣平均啲而又唔介意涼得無咁快咪中間走廊頂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞