冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Smart m 係泰國制重工 Zs/zsx/zr

跟說明書dl 呢個大陸app

但我部Router 支援到IEEE 802.11 b/g/n,合符要求
其他電器都沒問題

反而佢個大陸App 選取地區時,出唔到天氣溫度個啲
唔打密碼都可以去搜尋設備

https://www.mhi-ac.com/app/download.html
睇埋個app 教學 , FAQ 都無用
天氣好似好似唔得,但機係得.
你都係用wifi 6 router?

部冷氣機都係出左幾年,無理由兼容唔到😅😅
所以都唔知咩事
我其他電器暫時無呢個連線問題
裝完app 右上選地區,有冇選
??? 無further update?
選左香港

大陸地區都試過log in, 兩邊都連唔到

update 部冷氣機定app?
冷氣app 係最新version 18.5.3.28

專一工程純檢查
你叫西枝答你
佢宜家無種🈚️得用.
1)整
2)全換
想請教下,屋企原本係石屎窗台位,3x樓齡(本身起樓無預分體機),而家想裝420分體冷暖,但sales話裝冷暖要升高部機+接水盤,我而家裝420都忟水,更加升唔到部機。。

想問下升高部機係未必然?
即係代理?
想搭單問下panasonic買淨冷定冷暖會好d?
上網睇話冷暖易d壞
不是. 其實420 如果機水平,室外去水孔低過出水已經可以唔加高.
咁你有淨冷
手機妥先開Wi-Fi.
ching係未裝冷氣?可唔可以留個tg?
上面list 自找
我對Philips ac4558 又係對左好耐但唔知試左好耐得左
我之前搵過一間上嚟睇位話要高部機(無睇出面去水), 係未可以信佢都係要升高?

但啱先睇完你講話唔一定,我又好想裝到唔使升高冷暖分體
咁你咪儐張相黎囉叻叻
水向低流,只要唔會又落又上,去水keep住落就可以

不過420外機去水位都係偏低,有D會升高佢令佢斜水好D
你係搵唔到屋企WiFi定係連唔到?
我記得重工係多嘢㩒但唔難連。
你router有無獨立開條2.4GHz出嚟?
如果2.4/5GHz混合有可能唔得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞