冷氣討論 (12)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Go
重工維修會唔會好難約到人或者好貴?
買3/4 邊個牌子最靜
我房用木間中間塞隔音棉

睇左文格力好似話都幾嘈
有無推薦
想問各位師兄
屋企裝修,要換3部420,追post見大家推菱電或重工
MSZ-GS09VF 有無問題?
客廳要裝2匹,本身想大金泰國,見有機會有味道
新款Risora 幾好看但見好似MIC,有無評價?
如果唔買大金有無推薦?無追求wifi
最好靜,無味道,無gum容易要搭棚....
63zr 每次allergen clean
Risora 2 匹細機不計正常二匹能力. 百頭尺用
TKT巴
想問隔音墊算唔算必需?
個位本身只有拆機落黎果陣可以裝
所以一係黎緊裝新機裝埋
如果唔係就要過幾年洗機先可以裝
一部收$250 另一部收$350

問題係佢個隻物料.
係咪應該叫佢影張相?
佢淨係話好普通一般既隔音墊
你自己回帶,買2張假3M, 自己二塊黏埋毛面階向內. 用魚絲鐵線綁繩機殼.
如果本身室外大機換三菱gs 有無問題?我見大家都推介又平。

20平方尺房間 150 平方尺廳。想做r32, 廢事遲d 又搞過。有無咩建議?
唔明你頭句講乜,估gs18
Or gk18

410 同r32 無話要攪. R22 轉410/32 就要.
我意思係本身部冷氣唔係420 機黎,GS 室外係420機。 咁換法有無問題?
多數無但睇位,點知你實際情況
夏天個個都係,唔買日糸二隻,一隻貴,一隻原廠渣.
Panasonic 樂聲 CS-PN12ZKA 1.5匹 R32 淨冷 掛牆分體式冷氣機
$5180
基本安裝費$1950
清拆舊分體冷氣機連搬走$400
搭棚$2500
總數$10030

合唔合理
Ok I think
居屋諗住裝分體 報價報我成9千蚊安裝費
正常要幾錢到?2匹 + 1匹
回帶有點心紙
你用gs 有咩唔好 ?要zsx
老母屋企舊樓用緊兩匹 P 記分體應該有10年以上
最近唔凍timer 燈斬斬下,應該outdoor unit 壞鳩左。
之前係搭棚裝outdoor unit ,如果換機又要搭棚貴好撚多。

其實屋企個廳出面其實有個窗口機位,見宜家有窗口式分體機,好唔好試下。
如果夠位裝P機 包安裝price.com CS -U18YEA< $10000 ( 豐澤百老匯蘇寧 $13000)

好唔好試下?另外邊間電器舖比較好
無乜唔好,只係想體驗下性能怪獸咁解

用幾年先喇,下次再裝就買定大金嗰個裝機套裝畀冷氣佬裝 希望到時細室外機會有多啲選擇 房石屎台闊度得740-750
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞