國泰嚇機暴雨試降失敗急升千米 空中盤旋兩小時 乘客尖叫狂嘔

980 回覆
226 Like 39 Dislike
你試下無神神搭搭下成個人拋起成個人睇下你驚唔驚唔好話呢啲情況好正常
意思唔係要交代身後事咩?
老實講呢啲情況經常發生ga la
有乜咁得人驚呢

2分鐘之內爬到4000尺
平時Take off 都差唔多啦
有幾咁辛苦呀
坐飛機拋你幾下經常有㗎啦
唯一解釋就係冇坐開飛機

Fing幾下就叫唔舒服,呢班人平時搭地鐵耐少少咪可以call定白車?
唔理
中國人就要笑
紅閃俾你落地都冇crew做嘢咪又係等
證明你搭得少內陸機
打風好似係睇當時風向,如果冇突變嘅話係冇乜野
我都試過8號風球坐飛機返香港,架機係有啲震但唔會好誇張

如果風向唔啱,好似係從後面吹,就直頭唔會准架機降落

最怕係落緊突然間轉風向要即刻抽頭上返去
因航好失禮你?
safety record仲好過sq多多聲
笑撚死支那人冇鬼用
連登仔:我唔理 總之芝麻人就係柒
另一名乘客甚至指已在手機寫好遺書

除非用機上wifi 同埋已經send咗 否則寫嚟都冇用
另一名乘客甚至指已在手機寫好遺書,直言是「離死亡最近的一次」
跟足程序似係Decision height前crosswind太大咪go around
無咩大問題, 寫明要不低於5.1爬升
我試過架機同颱風鬥快, 喺颱風黎之前起飛
起飛嗰下無野, 之後係咁震, 唔知亂流定乜
Go around 兩次唔得先再divert都叫揸到咁?
仲想點?
定係好似中華642咁橫風橫雨唔go around直落反肚先叫正常
呢d好考基本功
本身就要帶spare油量預唔同飛行狀況 跟住飛去備降機場嘅油 預計降落會唔會排隊排得特別耐又再帶多啲油 最後最後以防萬一帶多夠盤旋半粒鐘嘅油
上次搭ryan air 降落時勁震
到部機掂地彈高個下 即刻急升go around

機內一片祥和
純粹想知
Go around兩次需要係空中盤旋兩個鐘?
撚下嗰幾個傻仔亂咁放屁
賴屎賴到一地都係咁都幾撚正
剩係落雨都咁危險未到風季
之前話8號風照開機場照開市營業個班官員到底係幾想有死人事件出現
但其實唔係入咗香港就開始燒油準備land? 定佢入香港嗰陣都知自己未必land到所以留啲油嚟兜圈?
抵丫,咁鐘意去飛丫拿
揸開F16. 9倍重力都濕濕碎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞