國泰嚇機暴雨試降失敗急升千米 空中盤旋兩小時 乘客尖叫狂嘔

980 回覆
226 Like 39 Dislike
咁落到10米果陣吹埋黎係咪又要飛走?
打緊風無諗過會有風吹埋黎?
有經驗既一早判斷到啦,又唔見其他機要落到咁低先判斷到
唔好聽佢9 up
341兩次試land前2分鐘都有其他機land到
Go die 啊
呀!!!停機呀!!!!
機師你停機呀!!!!!
呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
睇飛機評論 我只會睇瘋狂機師james

佢全部講d野都係有根有據 唔係個人感覺

上連登睇 咩有技術果班走哂
留低依班無技術所以迫住go around
我屌 完全無根無據 打完段野自己睇番俾自己打飛機用
喂,果陣時Landing 喎,佢地應該係位綁晒seat belt 喎
可能啲機場只接受emergency landing
所以ATC叫佢declare emergency
同埋問埋佢叫mayday定panpan
佢答咗panpan
睇佢成田 Windshear Landing 淡定到
睇成田降落,大把例子差幾秒掂地先重飛
你咁叻唔去做機師?
呢啲天氣風向風速每秒都變緊
莫講話150米,落地嗰刻轉風速你都要重飛

其實YouTube 大把片睇
每個機師都有機會遇到
定喺你眼中所有airline 所有機師都係廢
之後升返都唔見有
而家都係淨返兩條傻鳩 一個v字頭同一個西字頭 死咬住國泰唔放
v字頭個個reply都加句國泰狗 好明顯想入國泰飛人哋唔收佢
可能而家係四星級航空公司 香港航空或者大媽區嘅2nd officer
我都係睇james 老經驗機長
睇佢講日本啲戇鳩嘢就覺得呢度好小事如果睇埋印度佬嗰集直頭覺得國泰好安全
唔係落到10米都要飛走 係有可能掂咗地都俾風吹返起
唔係無諗過無風會吹埋嚟而係風會時大時細
唔係唔見其他機要咁低先 go around 係只係得呢班機上咗小紅書所以你先知成晚都keep住有機go around

https://www.youtube.com/watch?v=uZSUCwE23-k&ab_channel=kusuyama100

其實真係落咗地都要go around架
你係咪想坐監?同埋啲正皮咩事
前後都有飛機降落到
況且呢啲天氣每一刻風向風速都唔一樣
每一次降落都係獨立事件
睇唔明你結論嘅邏輯
連go around點解都唔知 好意思上嚟教機師做嘢
哪來的自信?
直接唔land go around就成日有仲會有廣播 但landing失敗急升兩次係咪咁常見可能我見識小
一句香港話都聽唔到
咁宜家係個機長唔正常成舊飯咁喎 聽口音明知係大陸人個ATC都唔識變通當佢正常人咁看待真係死得人
試過一次 其實係好撚恐怖 特別完全唔個咩事無啦啦急上果下 不過果陣歐洲內陸機 啲鬼佬冇咩反應
又係第五國際共產運動的小紅書發揮威力
成機都支那人 嘈撚到
炒撚咗機佢就最好
一野隊個機頭落警總
連登真係好多機師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞