國泰嚇機暴雨試降失敗急升千米 空中盤旋兩小時 乘客尖叫狂嘔

980 回覆
226 Like 39 Dislike
唔係質疑班人點解驚
係個報道用啲好誇張嘅字眼去形容一個好正常嘅爬升率

乖客驚亦唔係因為隻機爬得快,而係因為亂流
Btw其實James都唔係岩晒
佢屌馬臉姐馬航條片都唔係全部合理
因為馬臉姐啲point係抄另一個外國YouTuber
人哋係真空難調查資深機師
比James更熟悉777
亦都參考咗其他研究報告
但James講到人9up咁
因為客艙完全無任何資訊,只係喺度急升急跌,咁自然會驚啦,啲飛機膠就只係識做鍵盤戰士笑人
國泰有兩班都改左去SZX,泰航就去澳門,應該係事先deal 好左。
其實James有咩咁特別
普通一個機長講到咁神咁
柏金要跟連登仔學嘢
嚇撚到仆街喎

師兄有無PTSD?
人地四柴呀

30歲就台灣升四柴仲要飛過日本Skymark (仲有飛過印度, 沙烏地阿拉伯, 深圳航空)
不過佢對日本評價應該唔啱連登仔心水, 但其實好符合日本人特性
華語機長開youtube講飛機 好似無邊幾個

同埋佢講野好搞笑
教訓佢地碳排放
因為華語系航空公司唔會比啲機師咁樣拍片

佢都係飛越南航空先有得拍下成田妖風降落
你諗下佢成名作就係笑鳩A320 比台灣虎航炒, 就知華語系係幾落後
亦都搞到普通華人都當正搭飛機係好撚高級咁, 所以小小事就投訴

其實了解多左搭飛機根本同搭長途巴差唔多
主要係夠低俗
利申有追開
仲有追過機師阿楷同機長說甚麼

其實華語機師YouTuber 仲有好多選擇,唔係真係咁罕有
上年雨季有次英航land唔到因航land到
英航柒到要轉飛台北
睇你邊個姐
你睇下國泰747 Training captain Obet日日係cockpit拍得幾開心
關西呢一餐都係照食嘅
有人指當時顛簸非常,「屁股離開座位起碼三四次」,機上小朋友狂哭、嘔吐聲此起彼伏

我相信都真係幾恐怖
最多我請你喇
上面兩個都睇過

但james講野輕鬆搞笑好多
無記錯captain obet出身於第三世界非洲國家 利比亞?

爬到咁高真係好西利
睇到個標題已經心諗尖叫乜鳩作文作到勁誇張又咩此起彼落
Zimbabwe
想當年坐國泰
Land左之後問左可以參觀cockpit
個機長話乜都得
係唔可以影相
心諗係咪有咩機密唔出得街
但obet日日係到影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞