國泰嚇機暴雨試降失敗急升千米 空中盤旋兩小時 乘客尖叫狂嘔

980 回覆
226 Like 39 Dislike
比啲數據黎睇下國泰同以前比安全系數點樣差咗?

睇新聞見到成日有報國泰事故就差咗?以為得國泰係咁?
有無search下其他top airline有無呢啲問題?
係咪只係因為係外國航空公司所以香港先無報?
講開唔夠油divert可以睇SQ319
個次就真係唔安全啦
完全唔明今次有咩好屌
以為東方
人講你又講 自己冇腦㗎?
管理不善嗰個ceo已經兩代之前啦
香港連go around都可以當係新聞 緊係好似成日出事
同埋我想講就算係畀人話管理不善嗰幾年國泰都係完全冇出現過飛行安全方面嘅事故
人地做到越航787三柴退休
個個三柴都有料架啦
係睇同唔同錢鬥氣
Oh shit

Oh my god

Fuck!

Where is my carpet?

Oh shit

Dying now
循例口德減5分

驚就真係驚既
唔係平時既go around
今次又microburst又行雷
肯定氣流勁亂
架機入面一定勁chok
玩過山車都驚啦
何況飛機

不過就肯定仲係安全
國泰機師一直都有跟程序駕駛
咁係真係幾恐怖嘅
主要係成個機艙氣氛都好驚慌,佢哋都唔知咩事
同埋人類體感好唔準確
有時以為部機free Fall緊
但其實只係減緊爬升率
實際架飛機仲係向上爬
下降咗十幾呎,你會以為佢下降咗幾百呎
乘客:我阿媽揸都land到啦
急升姐係個vertical velocity好高
升完轉平deceleration個下
就會feel到細過一個g
感覺好似升起左

原理同細個讀書講升降機入面既feel一樣
有冇国安同志關注下依件潛在危險人物
驚下次到佢遇到會扑爆玻璃攬炒成機人
真係 第一手先至可信

成班飛機膠 計咩兩分鐘 升幾多呎on9 升完唔會跌架咩,唔係咩叫chok
淨係對住電腦 睇數字 一定好撚smooth 啦
但新聞班機唔係上海出發咩 即係唔只一班係咁?
個Topic都咁寫應該覺得國泰機師無錯
如果 好似你咁樣解釋一段 應該已經好好多......機師有信心就無野啦

試過九號波land, 最chok 果陣係望下d 空姐有無異樣,
如果空姐都驚既話 都真係會淆
冇得落機+要檢疫
apk 睇怕都係佢過濕鳩app

而家人哋唔想download你個app呀
不停重複重複又重複 唔煩㗎咩
一定要聽
SIN 都有一班 CX716 去咗 SZX,仲早過上海嗰班 CX341 divert
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞