國泰嚇機暴雨試降失敗急升千米 空中盤旋兩小時 乘客尖叫狂嘔

980 回覆
226 Like 39 Dislike
啲中二病毒撚係咁
14億除以一機人 只是小數目
唔好咁啦,睇班國泰狗鳩好正

等佢地講多錯多咪仲多野笑
睇完好心google下先
2000ft/min 都叫"抽上"
唔係自信過盛咁既惡劣天氣都降兩次既話仲多選擇
只係班人不願承認係機長賭輸
真心HK01嘩眾取寵

其實傳媒報道新聞嘅同時,亦都可以講返Go Around程序係點,等大眾可以明白呢個係一個正常嘅程序。

一架飛機landing嘅時候正常一定比起飛嘅時候輕,
Go Around(復飛)用最大引擎動力去重新爬升,爬升嘅速度一定係會較快。升得快亦都係好正常,好過升得唔夠快撞山。
機師識得go around而唔會夾硬去降落其實係做得好好。
2分鐘4000幾呎即係2000fpm, 完全係一個正常爬升嘅速度。

而機艙入面嘅乘客,睇唔到出邊發生咩事,其實驚都好正常。
嗌乜鳩
怕死都劣根性
因為係支那人就要盲屌囉
Pan Pan要有原因先得
冇油一係叫mayday 一係叫minimum fuel 冇得叫pan pan
咁風係一陣陣到佢嘅時候陣風突然大咗都無計
CX341 第一次降落嘅時候一分鐘前部737貨機都落到
係佢埋到去先大風連帶後面四部都落唔到甚至停咗approach20分鐘
係的係的
07L
成個APP/DEP area塞滿晒機
所以起飛要等等
ATC比咪得
聽返ATC果陣指示可以比飛機選擇ILS approach OR divert
連登大部分user都參與過二戰
揸戰鬥機爬升當食生菜
覺得佢地大驚小怪好正常
屌你老母 小紅書不斷download multiple potential harmful files
機長加油
On9咩 人機合一
有windshear warning 都唔go around咩?
唔好睇咁多沖上雲霄啦
pan pan係咩意思?
其實每間航空公司都係咁做
你係咪冇遇過勁少少既氣流,一上一落幾次已經好得人驚,仲要你係飛機冇得走。
紅閃冇話唔俾嘗試降落架喎
泰航都divert左啦
中間有部gulfstream 直頭land埋
同埋都要嗰陣有新航同HX到先得架
最近嘅HX399去到東龍島嘗試approach嗰陣正正係341go around 打後 所有hold 咗20分鐘個段時間
最近嘅新航直程仲係南海正中間
班人真係好幼稚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞