今次依單「蛋糕費」事件,你撐邊一邊?

587 回覆
34 Like 291 Dislike
餐廳冇寫低切餅費,係佢唔岩,但喺人地間鋪食其他食物都係唔岩,華人心態就係有著數要攞到盡,下次就搵間冇寫唔可以進食外來食品既餐廳入去食2餸飯,餐廳有權叫你走,但你都可以唔走,因為間餐廳唔可以接觸顧客既身體,報警,警察黎到都食完
根本就係唔想比切餅
正常係入到去比個蛋糕餐廳keep
人地有服務咁就大條道理收費

班友咪一入到去諗住快手自己攪掂咪冇人服務過唔駛比
強國化
乜撚都要人寫明
香港人退化到連基本做人禮貌都冇
你價值觀係典型既野蠻人
係 咁好肉酸 一班人出嚟食飯慶祝為左100偷偷摸摸
唔識去公園食?
咁下次入黎坐低快手食完個外帶
唔點餐唔俾錢就得
坐下姐,冇飲你地d 野冇食你地d 野
做乜要俾錢。係你員工問題放入黎坐

落單前食完晒個cake
責任就係個店員度?
咁即係可以唔落單走人?
你咁明顯未係一個客(你都未落單)
霸佔左人地既租既地方
即係佢就要比錢租地方
你就唔洗錢用人地枱櫈黎食cake
切餅費,如果佢有用你餐具食餅,你收費無乜問題,但你又無比餐具, 又無任何提示話會收切餅費乜乜乜,一味話個客叫嘢食前食完個餅,去到見到張單先見到切餅費,就有問題啦
咁佢哋食個餅係咩size? 食雪方蛋糕又係唔係要收切餅費?同埋你個設定係呢個事件唔成立啦,佢有叫嘢食
同切餅費無關
係唔可以食外來食物
落單前食完晒個cake
已經成立左
cake size 呢?好好奇點樣迅雷不及掩耳 this?
冇問過人地用人地枱櫈黎食唔係間餐廳既cake
只要有呢件事已經成立左
你打算點搬龍門都好
只要呢點有定冇
人均100就話姐,8條友1舊水都俾唔起
告消委會 餐廳都輸硬啦,切餅費無幫人切餅
唔發生都發生咗
食完咗

要收錢咪落單果刻講

可能人哋真係走人架
咁你又真係當唔好彩遇瘟神

但唔可能係之後重提
真,0服務收服務費,0切餅收切餅費

香港咁多閪餐廳,間間整d隱藏式收費,多得班on9客養到咁
咁個客講左3個月前 店家無收
店家亦承認有類似事件
個客今次以為都唔洗收 係好合理
店家自己定潛規則
但唔寫出黎,點鬼知幾時收幾時唔收?
外國傳入黎
8點幾先入座
應該都係想搵個位食蛋糕
用左張枱櫈 又食埋人冷氣叫唔叫用左餐廳既service?
咁點解佢唔係出面食完先入去
同埋一開波食蛋糕呢個咁前衛既便法都第一次見

佢講到明,真係食晒先知
如果有間野入去個個要搜身
又要人釘人咁對住你
免得比你話柒左,咁係咪最好方法

未叫野食就食緊自帶蛋糕
入任何一間餐廳都唔應該啦
咁大個人冇common sense嘅咩,人地開鋪比你食自己野?
成日一有咩就話人冇白紙黑字寫明,同啲大陸仔話條街冇寫明唔比屙屎屙尿有咩分別
張枱都係8個客搬出去??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞