今次依單「蛋糕費」事件,你撐邊一邊?

587 回覆
34 Like 291 Dislike
所以咪話你大陸仔囉,俾個人情你當係奉旨,一唔俾人情你就發爛渣呢啲唔係大陸基因係乜嘢?

最好笑係攞嚟攞去都係個客講嘅口供,佢話10分鐘就真係10分鐘咩?用個腦諗吓啦,喺餐廳10分鐘唱埋生日歌都冇餐廳職員知道?咁戇鳩嘅口供你都信,驗吓智商先啦好冇
全世界都唔歡迎你呢啲閪客呀,喺人哋餐廳食外來食物問都唔問一句,人情當奉旨,要寫到明規矩加罰則先知咩叫文明人去日本餐廳嗰啲簡體字標語就係為你呢啲人而設
咁唔用極端例子:
喺餐廳食麥當勞,食完職員先發現,間鋪冇寫明收錢,好似呢單咁最後都冇收錢,咁係咪冇資格話個客?個客咁做係一個文明嘅做法?
喺日本Book完貴價餐廳no show ,餐廳冇收訂金,最後梗係收唔到錢,係咪冇資格話個客?個客咁做係咪合理?
即係你都知間嘢做場大龍鳳

No show係誠信問題,你拎嚟同唔寫明又想收錢嘅做比較,有乜意義呢傻閪
咁撚落力幫間野兜
間野你有份定係平時做待應做到心理不平衡?
以依班傻閪郁吓就話人1/8。

照佢哋邏輯,佢係間鋪老細/經理/pt條女都得
1/3?
收錢俾你話,唔收錢又話大龍鳳,公就你贏字就我輸?

喺人哋餐廳食外來嘢問都唔問聲理直氣壯唔通又唔係人嘅質素問題?呢啲對你嚟講冇意義呀戇鳩仔?
樓主都好落力踩,仲踩左幾日添,唔通佢就係個客?
你都覆緊我喎,唔通你又係個客?
個客都幾閪下
食過兩次都冇收
姐係3次都冇問過啦
如果唔係點解唔話我早兩次食果時問你地都話唔洗
姐係次次都想扮野搏人free
今次人地冇free比你就係度嘈
佢依家係自稱收咗,又要個經理嘔出嚟

問題就係,你做過嘢都知佢void返張單就無咗果$100存在。

你質乜閪嘢素?
無講收錢就唔可能事後收架啦。
有d餐廳水都要收錢,咁係唔係人哋飲完先講杯水要錢呀
巧立名目收錢,即係而家走塑商家狗轉環保餐具明明貴小小佢地就收多兩三蚊一樣
你up乜鳩,佢係以為收左,點知原來係經理自己俾,你up乜鳩要個經理自己嘔出黎,唔識睇中文?

搞撚笑,餐廳最後都冇收錢啦,係話個客有問題姐

喺人哋餐廳食麥當勞都冇講要收錢㗎,咁係咪無問題呀?乜鳩都要寫出黎先知應唔應該做?你係狗仔唔識咩叫文明人呀?

即係講個經理要搵老細賣慘囉傻鳩

我都知最後鋪無收錢,不過無寫要收錢有諗過收有問題遮

你條傻狗永遠都唔明人話
個經理要搵老細賣慘囉傻鳩
你條傻鳩將自己的主觀睇法當係事實事實只係睇到A)經理俾左B)公司會補償返俾佢收番埋你果啲「賣慘」嘅傻鳩諗法啦低能仔

無寫要收錢最後都無收又有乜撚野問題呀白痴狗?我諗住屌你老母但係乜都冇做又有咩問題呀?
總之閪客就死全家啦
你做待應仔做到心理不平衡?
你做開閪客接受唔到人批評?
唔比冇寫明既收費叫西客呀?
午市到啦,出菜啦
痴撚線, 冇寫唔收就可以收
你都冇寫入黎要先打兩鎚, 我係咪又要比你打
持住自己係客就講粗口鬧班打工既唔算閪客算咩?
我自己唔係呢行都覺得有問題啦閪客小朋友
濫收費用比人用粗口鬧其實已經好文明
你條狗閪又何嘗唔係將自己覺得嘅主觀當事實呢

你收埋你果d唔洗寫明都可以收錢嘅傻閪想法啦
你條狗閪又何嘗唔係將自己覺得嘅主觀當事實呢
例子呢?證據呢?有邊句係我主觀當事實?乜鳩都冇就唔好成條傻狗咁吠啦
所以咪叫間舖標清楚啲時間囉
照你邏輯間舖話迅雷不及咁食左個蛋糕就真係迅雷不及咩?
同埋迅雷不及即係幾耐呀?
用個腦諗吓啦,1個人食1個cupcake就話啫, 8個人分件糕, 點都要時間
班客話10分鐘反而合理啲喎
都係個句班客話唱哂歌影哂相你都睇唔到, 就算無做以上嘅嘢, 件蛋糕有冇咁細完全睇唔到呀?
如果咁細, 間舖又話細嘅通會free俾客嘅 根本自相矛盾
咁戇鳩嘅口供你都信,驗吓智商先啦好冇

1/3你睇完cctv 講清楚時間, 講埋件糕大細, 大家咪知邊邊合理囉
唔敢講你即係屈鳩啲客啦
CCTV放出黎博俾人告?你係真戇鳩唔係假㗎喎

個蛋糕點解唔可以係細?你又知大定細? 細蛋糕八個人一人一啖,食晒要好耐?

間舖話通常會free ,你就當奉旨?又係呢種人情當理所當然嘅態度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞