今次依單「蛋糕費」事件,你撐邊一邊?

587 回覆
34 Like 291 Dislike
屌你老母臭閪
最好人嗰個都可以俾你屈含撚啦賤種狗
Hi 四眼仔
屌你老母呀
- 我冇話「約定俗成」大晒

- 無品刀削麵嗰case 正正解釋左唔係寫明「最低消費$35」就得. 係要合理
如果同行個男同學只係叫支$8可樂,我相信女同學會sense 到有問題. 而同行男同學叫左碗約十數嘅麵,所以令該名女同學誤判.

- 我最後一句強調「最大問題係無問過人哋」.
又未去到道德問題嘅
我會話「人禽之別」
真正正常一間餐廳,拉麵賣$50,食完放低$50走得

人地就無閪客咩,咪一樣做到生意,係得香港華人老闆特別閪
服務要錢、茶芥要錢、紙巾要錢、花生要錢,無一刻唔係諗緊點陰鳩啲食客,仆街來講算世一
係嘅
消費者主導、無寫明就乜都得
「西人邏輯」是對
屈完人好縮返入你老母個閪啦
我有話店主都有問題
但唔喺打和囉
無撚啦啦屈你做乜
你自己惱羞成怒
係街度有條傻佬無啦啦屌你老母你會嬲既咩?
Hi 四眼仔
屌你老母呀
餐廳唔啱嘅位,就係平時太好人
有啲人就會老奉架啦
講到睇唔到就得,咁冇人睇到殺人都得
唔知掉返轉去糖水舖叫完糖水
未嚟之前食返個乾牛河叉雞飯又有無問題?
熟客睇唔過眼都唔俾
我仲係你老母熟客添
果然物以類聚人以群分
你同你d fd真係好可悲
仲理直氣壯咁講大小化小
人無恥則無敵
如果個客講真
上次冇收,咁又點解要問
所以先話唔係約定俗成、common sense、合理性問題
商業活動就係唔可以「假設」得嘢,你唔即刻行使權利根本冇嘢好講
點樣可以8條友坐張大枱都冇人睇到佢地食蛋糕 仲要唔係人地食既時候出聲丫應該係平時會酌情處理 但你阻人收工咁低賤就搵野撚下你
連登判斷你公唔公道
唔係睇你行為內容
係睇你立場,立場唔同,你所有嘢都係唔公道
因為我咁公道,你都同我唔同諗法,即係你唔公道啦
睇到「尼」已經唔想睇落去

加上「成個態度就係:屌你咁夜先入尼,阻撚住我收工咁樣」

請問你係動物傳心師?
要幾傻閪先會拎d犯法行為同間鋪平時唔收切餅今次收切餅嘅事去做比喻
你條戇鳩話睇唔到就得丫嘛,講其他野把撚咩
縮番入你老豆條傻鳩到做粒精蟲啦
全世界好似得香港有切餅費
唔清楚就唔應該收
在於世界上有咁多規矩 用常理諗就只知你一二
又有最低消費 又要有小費 只唔係apply落世界所有餐廳
點知你剩係收切餅費 點知你係咪去廁所都收錢?

你點問 你唔知道嘅規矩?
係講個時機呀懵撚

睇唔到在先,咁佢幾時叫人收錢呀

你老母接客,連邊個係自己老豆都唔知
我唔怪你
收皮啦四眼仔
扮乜撚野呀
屌你老母呀

當你係熟客
生客就閪呀?
做企堂都唔撚識做食屎啦你
四眼仔同埋熟客屌你老母呀
exact7ly
不過作為高質香港人 撐餐廳個班就一定畀啦
係囉
我話我係你老母熟客你都嬲啦
我係佢熟客見到你屈佢會嬲又有幾岀奇?傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞