[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (132) ZV-E10II

667 回覆
3 Like 2 Dislike
喺日本,Sony JP官方買,可以加一成錢買五年意外保險,另外好多鏡Amazon JP買都有得加意外保。之前重另外買左Rakuten相機意外保險,不過後未cut左
我最多反出嚟,好少扭,怕太激烈會爛
a1隻mon咁反法
係咪低炒直倒已經影唔到
我就覺得50/50 始終a1少左動物detect 唔值
摸緊R5,都係少少唔捨得
又陪過我去旅行,差少少都係算
雖然中七成左右,不過成碼每次都有功課交到,都係好機嚟
七成嘅話我會接受到;我A74+Sigma 150600 DGDN影BIF係講緊一兩成

反正A1M2/A8(?)始終都會出,一兩年好快過,到時部A7R5都叫光榮退伍。
你e+trade 應該都要補皮幾2皮仲要遲啲a1就refresh 我自己就唔會喇
A74+Sigma 105mm DGDN Marco
好色情好暴力

咁啱準備想買,tg fowc710
虛榮GM 貼紙
其實我覺得自己都算幸福
見啲人一部機都玩好耐,我好似22年12月買機,咁短時間又買左2470,70200同35.4,又買賣過50.2,老婆都無鬧,算係咁,所以要對RV好啲先得
有意思咩
摵咗佢啦真心
玩多陣先,幾攪笑。真係強國偉大發明。
貼多個Leica logo係機身
已TG你
嚟緊龍仔啲鏡可能有埋Canon R Mount
我有用, 本身用開pd slide, 都有用三角扣
咁都有得貼
冇收到既
我隻差唔多走左2年
我都係咁諗 不過未有閒錢買Z8
認真覆上面巴打

我由A74開始用sony, 換左R5用左半年啱啱換A1

A1 同R5 比最大感受係mon 真係冇咁方便,低機位想影直度會幾辛苦。
另外就係對焦辨色體A1 只係得人,動物同埋雀,如果去行山影影下雀突然要換返動物or掉轉係冇R5 可以一次過識AI認哂咁方便

我之前都有用R5打雀,視乎個背景但一般講將辦識靈敏度較到4或者5 R5算係易認到d雀,只係感覺咬得唔太實,一郁就好易甩焦。同埋就算較到compress raw 同機械快門最盡都係得10fps, 返去睇相個命中率可能都係得6成左右。

我自己就唔太覺會係黎緊呢一年出A1 2, 一來A93 啱啱出冇耐罪大都要比d 時間市場消化部機冇理由自己頂返自己。同埋我估A1 2真係出最大機會係加返R5 隻反mon 同可能像素高d (6100萬?)就算,但價錢一定唔會平過A93。考慮返依家A1 市價都係3萬尾4萬頭我覺得依家入手都算合理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞