[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (132) ZV-E10II

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
https://youtu.be/JBXqa_ckHMQ?si=PM2XGFukSZMMa1fj

啱啱睇完呢個comparison 啲興趣想試吓

A9III 刪減了機械快門,最高 1/80000 秒的快門速度(連拍時為 1/16000 秒),安裝兼容的 Sony 閃光燈,如 HVL-F60RM2 和 HVL-F46RM,在所有快門速度可同步閃光燈並以高達 1/80000 秒拍攝照片。

我就咁睇㗎咋,要用Manuel閃架?
我唔肯定佢果個mode仲叫唔叫TTL 但個delay係有得adjust到佢capture係個燈最光果點(要自己慢慢試個delay去到邊先到peak光除非你somehow有條光curve嘅資料)但我理解如果個power都唔夠去meet到你想要+幾exposure又好似好難叫TTL
香港有影相好似試咗啦,用手動係唔差少啲

唔使set delay
9L都折
塞支70200g2應該輕鬆
個袋同隔層好似好薄好軟咁
要厚同硬淨應該揀wandrd嗰隻sling bag
taobao果d斜咩袋點睇
A7cii鏡想一步到位買左2470GM2
新手用好似好晒
Budget唔係問題就唔好諗咁多了
主力係想影70-200同輕輕macro

Budget 就係咁上下,亦唔想咁大支行山/旅行
仲煩惱緊買 70-200 g2 定 tamron支 50-400好

始終去到400又可以遠好多仲影得到多啲運動
個人偏向會買有lifetime warranty既袋
個d好似好雞
因為我會咩個背狼,跟住再咩個相機斜咩袋
d款仲睇緊
咁不如買條相機帶仲好
相機帶同斜咩相機袋可以並存
btw,wandrd個斜咩袋,表面係咪完全防到水?咁即係可以成日用水洗個表面乾乾淨淨?
咁要考慮埋重量同體積
50400重多差唔多70200一半
同埋支鏡大支d要用個大少少既袋去裝
防濺水同落雨咁上下
唔係成個袋拎去浸應該都唔會出事
明白
黎緊同人去旅行
想好好影低啲相留念
我想買番個背包/斜揹
有冇咩牌子推介去睇下
光圈大畫質好對焦快點會晒
之後就係出去影靚相唔使諗咁多
建議去星際/suburban去實際摸下同孭下
個人偏好wandrd因為靚仔得黎都算舒適
而且有lifetime warranty
即使個袋用爛左都可以換個全新既返黎
唔洗補錢咁好?
人為唔小心整爛點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞