[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (132) ZV-E10II

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
因為舊同重,成像一般。早年為市場需求配合而出既鏡

之後有龍仔28200取代咗

市傳有新24200但未見影
算啦24240用到自己知咩叫唔夠用先賣
分分鐘賣出去重可以平手走
SONY FE 85 mm 1.0 GM自動對焦鏡頭瘋狂傳言

https://newguest88.pixnet.net/blog/post/357261948

越吹越誇張
sling bag你地通常揀咩size
想輕便揀3L/6L又驚唔夠用
睇咩機幾多支鏡
你咩機鏡先得格...
A7c2搭55mm F1.8 同龍仔28-200mm
不如出埋50mm/85mm GM NOCT F/0.95
6L應該裝得晒
6L 裝得哂?
f0.95 買完都擺咗喺度影人真係對完個鼻冇左個耳仔咁
都係啲睇落好似好正,用上手覺得唔知做乜咁既鏡
搭單問埋 A7c2 搭2470
想要咁細得咁細個 應該大約係幾L
想帶部機去試 又唔知點拎 真係掛住頸咁去
PD 6L可以A7c2 mount 55.8,隔離再放支28200
不過就唔係好放到其他雜物
好 麻煩晒
利申持有rogue 6L
a7rv + 70200gm2
a7rv + 1635gm2 + 50.4gm
a7rv + 50.4gm + 機頂閃
三個setup都冇問題
一機兩鏡或者一支tele 6L夠做

一機一鏡又冇其他嘢擺3L都可能OK
不過我未用過
好掂
諗緊 a7c2 + 70-200gm2
買3l 塞唔塞得入
3L應該冇乜可能
6L裝完都係剩少少空位
Wander個網有內籠dimension,可以自己計下。
wandrd個背囊好靚仔,可惜佢上面冇拉鍊,同埋用魔術貼好大聲
SIGMA Japan
@Sigma_Japan
【5/16(木) 21:00 新製品発表のお知らせ】
Wandrd就黎有新kickstarter喎,唔知係咩黎呢?
https://youtube.com/shorts/v4pZ1Ak-Who?si=QvOfnVouc69qV22y
新18L 背囊 佢有camera version同普通版
正喎
不過已經有兩個wandrd backpack
再買俾人屌死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞