[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (132) ZV-E10II

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
冇玩過sony
謝更正
成日記錯zv-e10已經有creative look
真係驚買唔到最新既機建議等到sony執笠先買
咁就肯定唔會買唔到最新既型號
內膽唔可以拆 , 但可以推埋一邊 / 對摺摺埋擺係底部

我係k11 1樓個select 入面有間舖買,suburban , logon 好似都有 bellroy官網有講

https://bellroy.com/retailers?_gl=1*9ay3xc*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw_-GxBhC1ARIsADGgDjuUA6EDHI2v7BAhAkr_xWoYQdav6q0PEeFtrLJy77d0Br28HJkXH1saAroKEALw_wcB
睇下手上枝鏡有無需要開機入面嘅鏡頭修正

上網search 枝鏡通常有D youtube 片介紹
2470 GM2使唔使
其實點解唔自己㩒下試下d分別
年頭驚到年尾真係日日都有驚喜
發覺呢個post真係一雞死一雞鳴
最好你撳埋俾佢睇個分別
機身default應該有開,你唔洗特別set,不過只會影響JPEG。
你玩raw就要搵有修正嘅software。
我無呢枝鏡

我啱啱買咗Sigma 18-50, 好多片都話18 果陣桶型好勁, 記得開鏡頭校正

可能要上網search 下D review 有無講
你睇吓SP好似有講過
可能係訓左陣啫
最好有Cody 師兄親手教
Cody 師兄成為大家嘅新玩具
都係出去睇下實物穩陣d
唔該幾位巴打
我都用緊bellroy,個袋真係好輕,最緊要佢唔會一大舊野咁。
試過塞 a7c2 + tamron 150-500入去,啱啱好。側邊啲袋仔仲可以放電丫其他細件野。
去旅行淨放a7c2 + 50 1.4 ,勁輕鬆
Kingston最近出嗰張v60 好似好抵屌?都有r/280 w/150, 1tb 都係1699
重點係唔影相 用黎出街返工都得
佢隻料唔硬 又舒服
如果無位裝水 買個扣外置係條帶到
佢係塊隔板可以移去兩邊,唔係內膽
A75下年先出
等合理價又半年
真係依家買A74/A7C好過
呢家cii平過a7iv
真!普通岀街都好正
之前綁把縮骨遮喺底嗰條腳架帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞