[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (132) ZV-E10II

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
快門聲冇得熄? a9iii都柒柒地但可以熄
想請問各位用緊邊隻牌子型號充電器?用緊隻壞左要買過隻
充FZ100用
好似得
但有聲可以唔洗check自己有無影到
而家用緊哩隻,平到喊
https://amzn.asia/d/cMJ71B9

佢係OEM,你揀哩隻款最平嘅牌子就得。
Nitecore 啦 番大陸官網買番嚟
淘寶同款 50人仔就有 洗鬼日森
我住日本,求其㩒隻出來,冇叫你喺到買
有冇巴打最近用過積分換FZ100
要等幾耐先有貨?
nitecore 真心好用 唯獨好似fz100呢個個usb插位係底有啲on9 同埋大舊過fuji 235電果部
我都有隻Nitecore,貴過其他大陸廠之餘重要得USB microB

先面50蚊人仔嗰隻都有USB-C
Nitecore 新果啲支援 QC 2.0, 差兩粒電時可以各700mA ( 佢話)
理論上快你果隻40%
不過你果講隻我都用緊幾六七年
真心夠用
啲錢留黎買memory card 買相機帶好過
如果有幾粒電輪住來差,慢少少都冇乜問題
我盡量average 咁用手頭上幾粒電,希望佢地會長命啲
350 好快有
但想問影景唔係用返細d光圈好點? 1.4會唔會景深太淺
睇下你影咩景

你搵到個景,前中後景都靚,咪收細光圈等成張相都清楚晒

但好似我上面兩張,前景係啲垃圾、單車、斑馬線…咁由佢blur咗其實都冇咩所謂
積分有咩抵換 我睇黎睇去好多都係出去買仲平過換
新果啲好似都轉左usb c但係係底入好on9
咁都好少少
佢仲係底入真係難以理解,都冇方便左
係 其實唔明點解仲要用返舊design, fuji粒235果部佢係雙面插電細部差唔多一半 再+usb c插頂 成件事好過fz100呢部
M3 pro , 大約25秒一張
有冇咩相機袋介紹 同時放70-200 gm2 同 100-400 gm
本身有龍仔50-400
如果再買100-400gm加2x,會唔會不智?
因為有時400mm都唔夠追星,所以想一下跳去800
600又覺得好似唔多夠
如果商場活動,光圈縮到8打後係咪真係難接受到?
因為有時有啲商場真係好暗
用你已有嗰支縮到f8影就知
用2X同用crop已經冇乜分別有時仲衰啲
岩岩買左A7C2, 想問下有無D 特別setting要set咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞