#1英國鐵路討論區

645 回覆
45 Like 1 Dislike
英國火車要整齊紅色大字隨時可以爆1001
仲有冇啲乜嘢可以寫落去
Never ride Class 220/221
Never buy Anytime single
Never ride GWR
Never expect train on time

諗到再加
WCML又爆鑊
咁其實仲建唔建議新手坐火車自由行
Vomiter 真係好多人都憎

If you see something that doesn't look right
其實得嘅

不外乎都係大城市同景點,只要唔中strike就得,同埋要搵定alternative route,轉車時間唔好太緊,英國唔係日本,啲車delay 10-15分鐘係好基本

武廢時期有次book咗時間去Bath Roman Spa,預咗30分鐘都爭少少入唔到,所以寧願預多時間走盞

新紅色大字
Never leave less than 20mins for transit
西嚟西去,次次都想嘔

最大問題係Crosscountry成日cut車又唔重聯出車,9車10車變得返4車,個個逼哂喺架車,由走廊逼到落gangway,啲行李滿瀉哂

唯一係架車冇以前咁多屎味
TPE真係算係咁
Northern 真心垃圾
例牌delay
NEVER TAKE TRAINS IN UK
c2c 污糟
greater anglia 貴
GWR Northern 遲到
Megabus
有megabus嘅路線係會抵過National Express
National Express又貴,位又窄
GWR又係貴到PK
Never expect on-time trains
最煩係要delay 30分鐘先有refund
有邊間唔係貴到pk
買pass 一律建議All Line Rover (14 days) First Class
唔係 15 分鐘就可以拎 delay refund 咩
睇番
佢老母arm arm遲14分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞