#1英國鐵路討論區

775 回覆
53 Like 2 Dislike
一早比曬vomiter 啦而家BR 啲loco 根本under utilised 得好嚴重。
係咁啲舊 loco 應該可以揼梗啲
係啲租車公司唔肯

Class 92 甚至要 surplus 到拎去歐洲大陸
但啲咩 Class 37 呀 47 居然仲未碎
37除咗73之外揾唔到咁細馬力

47未退真係奇蹟。不過電頭過剩又係真嘅。然後仲有公司要入dual mode
呢批 57 唔知叫唔叫慘
當年 VT 俾 £££ 執過嚟拉 Pendolino,咁你係租車公司捨唔捨得揼?
留港港豬終於一嘗planned engineering works

Please make only necessary travels and expect significant delays
批車其實仲可以用嚟拉ECS可以唔使用buffer coach
Avoid British Rail at all cost

每星期準時TFL EMAIL今個星期幾又冇火車又冇tube乜乜柒柒
喂拿我要跟番個 line-to-take 先

因為全綫98個站全部有開
所以用替代路綫只係需要最多12分鐘嘅車程時間

一見到 e-mail 又會稔起 thank god it is thursday
唔駛Engineering work,淨係Shortage of Staff已經可以成個站飛咗,例子有Lancaster Gate同Goodge Street
仲有 This is a request stop. Please make sure to tell the conductor if you wish to get off here

跟住仲有撳制開門

港豬有黨鐵已經好幸福
咁request stop 都係得少數人用
今次又搞乜?Bank station 搞完啦
諗起Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch站都係Request Stop唔知點講
好似遲吓Colindale同Kentish Town要停一排翻新大堂
但當年Bank真係大工程,成條隧道搬
可以講Llanfairpw
其實同起Victoria line 一樣為咗搞跨月台轉乘要改過曬啲隧道
Class 69 (reengined)

但 Class 58
Class 60 又早死
58 太高tech
易壞
講57關58乜事?
Class 59同66係咪親戚嚟
Colindale 要加 lift

啲福地人嘈緊,教緊 TfL 點可以唔閂站而加,但佢地唔記得咗果時火炭都係要封中路成個暑假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞