#1英國鐵路討論區

775 回覆
53 Like 2 Dislike
Camden Town細到連出入閘班客都Handle唔到、仲要加轉車客實迫過金鐘
Trackernet 有 80 年代咁攪咩?
我記得係 90 年代尾嘅野嚟?
點解會入唔到隧道?

果時就係掘深過同埋月台加番高
所以至可以由 38 Stock (Class 483)變咗用 D-Train(Class 484)

咁理論上你可以擺 Class 313 or 717 落去添
反正依家都係 national rail 個 gauge 嚟
717 northern city 都緊緊地
落iow 冇可能
Bakerloo 1987年做resignalling同Trackernet冇關係
另外Trackernet唔係signalling嘅一部分 佢唔係safety-critical
Trackernet係consume從signalling system拎出黎嘅data
知道佢唔係 safety-critical,亦唔算係 signalling 嘅一部分

因為行緊 colour light signalling 亦好難啲野會同一個要嚟方便做野嘅 MMI 有關,香港有類似嘅 set up,更多嘅係 national rail 果邊啲 TOC 會有自己有 endpoint 去睇番 semaphore signal 路段邊架車係乜打乜,包括 RDG 放出嚟,由 Darwin 出嘅 data
咁其實 Bakerloo Line 80 年代 re-signalling 同 Network SouthEast re-signal Watford DC Line 有無關係?

定係只係 LU 自己做自己,BR 自己又自己嘅算?
唔知兩邊有冇夾過 不過時間上係接近
BR 1988年做好先 bakerloo就87/88做到91/92

BR嗰邊係換走套non-standard訊號燈, 扑local signal box換SSI收入去Willesden Suburban PSB (之後再搬去Wembley Suburban PSB)

LU嗰邊係換JTC track circuit, 扑local signal cabin收埋堆interlocking入IMR再歸baker street SCC remote control

不過只要喺queen's park度有interface可以控制俾slot
兩邊其實可以各有各做
LMS 隻searchlight 又係好特別...
simsig 有
巴打得閒唔怕悶嘅可以開吓

我大約估到你係邊個
認真mode

Northern city line resignalling 好似幾順利
717 可能拆Tripcock
好事
希望成個ECDP都順順利利
之後CP8可以進取啲
我想80x 正經ETCS 化
140mph 但用125表
Delay. 可以追番時間
SHitachei 堆車已經比人屌咗好耐high speed ride quality差仲諗住推上140同埋唔驚又裂過?
Network rail d路問題大d
我覺得
咁都要network rail 有錢搞先得
Grange over sands 抽195炒車case...
Please mind the gap

移英洋奴之本地男以鉸剪當筷子練習進食失手剪斷脷一見發財[433]
https://lih.kg/CgPDkzX
#531 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
除咗flirt 之外BR 根本做唔到level boarding
Merseyrail d 777 都可以
Clapham junction 455用嗰 d platform 高到hihi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞