#1英國鐵路討論區

645 回覆
45 Like 1 Dislike
唔認為 SWR / GWR 可以 claim 的士 £
正常要去 delay repay
佢兩位好似仲窄過 Class 139
或者一個唔好彩有人跳軌,散開晒咁又可以block你全部線兩三個鐘
139行唔到mainline 就算啦
叫啲客留意火車型號,但係唔係間間都肯放seat map 出嚟

乳豬拼盤(英式)
點解唔好搭GWR?
搭coach的話太慢
GWR講緊係Reading上車去London
成日有人話見GWR上車1個站到Paddington

一有conductor查飛即刻補飛,埋單幾十鎊

Elizabeth line 平好多?
(福地)地產佬話一線直達 Central London ga 明明
Reading 英國矽谷潛力不容忽視
出到PAD都一個鐘啫
邊度睇到20號罷工?
TPE嘅「第一服務」真係領教唔少!
未收專營權前一早買周末長途直達車來回,點知來回都前後腳預早Cancel
有理冇理都要買定第二張先轉車來回先
到去程嗰日喺個站度望一望,吖班車又on schedule喎!正一cls!
第二日回程重搞笑,全日冇車佢老味,八卦就去到個站問票務,佢叫我買過另一張飛喎......
迫住用張後備飛轉兩程,咁樣冇得refund後備去程嗰張吖嘛!
不過TPE嗰兩張就全數Refund晒,叫做補貼咗啲

收歸國有後以為好啲,又搭返同一條線來回,去程準時出車但架西班牙車開車冇耐壞撚咗!
中途係咩撻車熄車,車長係咁廣播「我都冇計」,夾硬拉慢咗成粒鐘先到目的地
回程遇罷工,班車準時開但去到中途站就停車罷工,叫全車人喺山旮旯落車轉去隔離班去第二度嘅車,齊齊企兩粒鐘
我嬲嬲哋去到是但一個有Northern嘅大站落車轉算數!

TPE執柒咗佢啦!
西班牙車開車冇耐壞撚咗!

係397 Nova 2定 Mk5A coach (Nova 3)?

Nova 3 收起咗啦
397,講起都谷撚氣!
回程上車前影佢大頭!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞