[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (130) 傳24-70出到F2

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
上堂要錢?
研究下先
冇乜留意依d 機仔
硬係覺得佢地影相唔掂
carousell 見有人放緊82 1k

有friend 去日本可以試下叫代買,去bigcam 個d 應該會買到
影相我都無用過(都唔好期待啲咩
拍片會有驚喜既(要用D-log, normal啲對比我覺得太勁)
我主要用黎替代有時無心機拎咁多野出去嗰陣用
(其實係怕左比條女屌下下拎部大機出街既替代品)
有冇師兄用緊/用過 支50 1.4za
推唔推薦買呢支?我見比較少人講呢支
原先有諗過55 1.8za ,
但紫邊好似太勁
1.4 GM 暫時唔考慮
好奇問下,點解唔考慮50.4 GM?
想買,最平見都要17幾
我從24-105跳船跳去20-70,又的確覺得20-70無論是畫質、操控同重量都完勝24-105....其實我個人好期待Sony會更新24-105/24200之類的鏡頭,但睇落短期內佢應該唔會更新
日本Bic Camera大把,去影櫻花的時候順手買就得啦
二手或者配件之類的好平,尤其當你搵到D細鋪去買就正
之前係日本細相機店見到2X增距賣60000Yen唔到(遊客免稅價),即刻扑鎚
仲有好多二手機鏡係99新咁但價錢平過香港
因為支za 二手價啱budget
GM over 咗
50.4. GM 值得買,最多咪分期。
去旅行長插,係要wide shot先換支2070
唔使錢 得閒睇吓email啦
諗住用Sony分買電
話全線冇貨要訂 月尾返貨
每年三四月都係咁
50 1.4 za 二手都唔平
早兩日問35.4都冇貨
lm
我想用70200gm2 d分買ps5手掣都冇貨
普通 pocket3
多水/運動 ace pro
高汁 zve1/a7c
兩枝都有,用落300gm+2x對焦同畫質完勝200-600
Alex Fung都係咁講,唔知佢嗰支有問題定支2x有問題
我個fd先好笑笑尻人用70-200 f4,我都廢事理佢,成個器材撚咁

利申:用70-200 2.8 GMii
佢講就月尾返貨 但係我上星期三去訂 星期五已經收到call話拎得

小金井
70200gm2 200crop到226左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞