[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (130) 傳24-70出到F2

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
sensor上面有玻璃保護
就算污糟咗用泵吹幾下就得
間唔中先要用cleaning kit
但快門唔小心hi到都可能要報銷
係,我寧願得閒用個泵吹幾下算
一定係大光圈低iso 除非景深係一個考量
Sony一係新出果時官方送野+用coupon+信用卡先叫做買得過
然後如果無買到頭一水
到街價頭半年~大半年都唔好掂
4月去旅行 等唔切A7V 心思思想買A7C2 用住先
下年都唔知有冇
鳩估下半年咋
有無巴打用緊 sigma 35mm F2
大把
用緊
24-70 Gm2用係A7C2係咪好浪費?
2024仲睇到呢d comment
浪唔浪費係睇個用家
終於入左手A7RV 想影8k應該用咩memory card有冇師兄有推薦,budget around 1k
買左唔用先叫浪費
我部A7R5 頭水就即買,用咗成一年半,去日本影咗好多自己好滿意嘅作品,嗰種滿足感係值過跌咗嘅所謂差價

對我嚟講要用嗰陣就頭水都買,唔急用先慢慢等,支70200GMII就真係唔急用,跌到169xx嗰陣先買咗
日馬入張lexar professional cfe type a silver
而加冇特價都分分鐘平過v90
https://amzn.asia/d/1TdNhxO
巴打你人生有咩對社會有偉大貢獻?
我自己就上網買sony cfea卡 80 gb 5xx$ 買兩張,好過買uhs2

不過我一直都想問 如果我photo影slot 1, video影 slot2 , 我點樣係playback揀slot 1/2

部機只可以playback你上一次影嘅嘢嘅卡位嘅相/片
https://amzn.asia/d/ijfDv0k

Pergear得唔得? 260gb 926$ 520gb 1800$
點解我睇$12XX
埋單嗰頁有8折
你tick左20% off coupon未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞