[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
淘寶/京東平好多
保養點計
個芒有冇咩 setting 可以令到暗位好少少
正路係冇
拉高黑平衡睇暗位會多d細節但過曝
有暗位,但你較高過70會淺色變灰,今晚返去試下分別幾大
買左黎用4k真係還好 除咗執相 4k用途不大
色準+2k 144可能仲符合我需求
msi 出左隻mag274UPF e2
4k 160hz 應該係友達7.0 panel
而家仲有冇新款啲 1080 24.5“左右嘅moon
用緊asus vg259qr,兩年前買想換隻新
我張gpu得4060ti
所以應該推唔到好高階嘅moon
澳洲aw3225qf 減價 最後1411aud買咗

係唔係用返原廠dp 線/hdmi線 就ok? 洗唔洗另外買條靚d (at least 想有4k 144hz output)

Btw 大家用咩lively wallpaper?
Dell原裝DP線=最好嘅DP線,我買過唔少LG ASUS mon, 原裝線又flicker又花mon, 淘寶幾百蚊Kaiboer都買過,但個插頭外殼太大會卡機箱搞到插唔晒入去,都係花mon, 最後都係要買Dell原裝,Dell原裝個卡扣拆嗰陣唔使撳掣,抽插勁方便,淘寶10蚊一條, 嫌唔夠長有3米5米10米
啱啱買咗隻aw2725df 5500港紙抵到偷笑
有冇保養架?
Oled有咩方法強制待機個陣熄mon
Windows個熄mon功能比好多application搞到成日都唔熄mon
你部電腦一直同個mon 講我做緊野,點熄呀

aw3225qf 可以靠佢software + siri
喂sir 熄mon 既
多謝巴打詳細回覆
本身仲煩要買咩
巴打都係澳洲? 我想要4k 唔係都想買27寸平d
我睇返張單寫係3Y Basic Advanced Exchange Service
巴打係問有無extended warranty?
我之前係Amazon JP 睇運去澳洲好貴
Btw 插頭會唔會唔啱?
想知有咩事可唔可以係香港整呀 定係要寄返去澳洲
澳洲有入口稅,插頭唔啱換條線咪搞掂
以我個人經驗係澳洲另外買火牛條應該都唔平 所以睇都無睇
呢一個我唔肯定 上官網揾唔到 要問一問Dell AU
澳洲都可以淘寶 係耐啲, 我睇咗pccasegear啲iec plug cable都係5蚊6蚊aud,唔貴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞