[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Dell 隻4k oled 好咪好快到貨,仆街2000fun 如果五月頭都唔派貨就轉會算
法奧4月中到仲要9199 我諗你即轉都得
有冇啲平平哋 27” 4k 144hz Mon推介
想請問下MSI MPG 271QRX其實抵唔抵買

雖然相差1k可以買到32inch 4k

但對於我嚟講32inch又太大
有冇巴打用緊42吋oled電視做電腦Mon
有 用咗約2年
純打fps可考慮
打3A睇電影 得1440p就麻麻
mag281urf
我張卡暫時係6700xt
如果買4k mon要換埋張卡

不過宜家都未有4k 27inch mon,要2025
眼有無覺得傷 我都用左差唔多兩年 隻眼好易攰
冇事
上個月去左配眼鏡都係50度近視 冇加深
大陸淘寶落黎?
想問下有冇27吋執相睇戲用mon 好用
用緊個Aoc d色同iPhone差好遠

PA279CRV係咪唔錯 唔該
好 睇下先
對比度影響好大
ASUS 華碩 ProArt Display PA278CGV 專業顯示器 (27吋 / QHD / 144Hz / IPS / FreeSync Premium / HDR 400 / Type-C) - 2560 x 1440

諗緊呢個
執相睇戲用番4k60Hz啦
27" QHD會pixel起粒,同埋你要144Hz做咩
我用緊PA279CV / PA329CRV,做野用無咩投訴
144hz方便玩下game/Photoshop

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞