[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
4K 60hz 27吋 有咩好介紹
我部c2粗用長期afk都冇熄到個mon仲係靚靚仔仔
AW3225QF $7XXX點睇?
想問京東買係咪有啲舖肯打木箱,有少少想轉買pg27uqr

問咗一間直營店佢地話無得打
邊度賣$7XXX 咁抵
27 32 呢D 邊駛打木架,打都冇乜用
咁咩先要打木架
起碼>50寸先要
Where
即係揀間自營直送到香港,拍片開箱就做得夠?
Alienware 0點咁正?
亮點要求為0,暗點就唔超過5點
頂,部x27 用左四年應該開始收皮
同佢一樣

https://m.gamer.com.tw/forum/Co.php?bsn=60030&snB=2441645

右下角壞背光, 又係插過火牛好返
希望可以捱到果幾部4k240 oled 有貨
aw3225qf 用緊hdmi 2.1 ,game full screen alt + tab 出去其他畫面會黑3-4秒左右,出面入返去game無事。 隻game較無邊界alt + tab 就唔會黑幾秒
成皮買隻mon都可以接受到有壞點 faulty都唔換俾你,又冇得退貨,建議多買行貨 千祈唔好報消委哦
321urx是咪插dp先可以update fw
Asrock呢個牌子你會唔會試,型號PG27F15RS1A
上網見到做緊特價$1250
1080p 240hz 不過就係27吋+曲面
但應該算係最平既240hz mon
MPG271QRX
呢隻得唔得
官網有pdf 講
要插dp , USB 2.0 type b , hdmi 唔好插野
試左一日除左有一粒死點,唔細心睇都唔覺之外,睇 Disney YouTube 都好正尤其睇黑色冇ips panel 會有一層灰灰地野係度,打機好smooth 畫質靚人物好detail,整體滿意

另外屏幕保護你哋set auto 定 16hr?
我set 16hr , 每4hr 彈出嚟提你有啲煩
點解好似冇乜人講AW2725DF
呢隻同msi嗰隻2k 360hz邊隻好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞