[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
但G8 mini led背光delay係最低最top
當買咗g8後見到畫面成堆網格就會後悔,網上災情已經持續咗年幾,已經有幾十post屌samsung
【令人失望: 三星又失足了 - Odyssey Neo G8评测【Hardware Unboxed】-哔哩哔哩】 https://b23.tv/cYxJv9y

cap返低hz會好d
當冇240hz
120Hz不如直接買neo g7 ,雖然mini led panel 差少少,但係平千六
當初揀g7其中原因係coating唔同 g8無咁好
咁真係抵wo…咁我買g7算
LG 27GR95UM 香港係咪冇
終於收到aw3225qf
5號落單,8號收到
一直用到而家,除咗介面係殘體同背脊熱咗啲之外,完全無投訴
想整triple mon 玩車game

而家用緊4k 既g3223q,想買多兩個32吋2k mon放左右

想問下4k 夾2k mon,同埋個mon 唔同model,setting 會唔會好麻煩,打機個時三個mon 會用2k 解像

睇緊msi G321Q,都係想二千鬆d,想請問有無更好選擇?
請問dual monitor arm 除咗ollin 之外,仲有冇其他推介?用緊兩個32吋mon

Thanks
lg 32gs95ue 11990 5月
我未試過用4K mon打機set 2K出
唔會縮放搞到畫面矇咗咩?
試過 矇到仆街
我就奇怪緊
佢咁配法打機果時主mon反而會矇咗
但推3個4K成本又幾高
我又想諗緊好唔好轉用3隻2k 27吋

留意大半年前都有建議過LG 27GR75Q同mag274qrf-qd, 呢兩隻都唔算貴

27GR75Q 又平過MSI 幾百, 三隻就千幾, 想請問好唔好買LG 呢隻?
LG mon壞左 未過 3年 冇登記 冇單
有冇CHING知 有冇得 保養
想問AW3225QF有冇咩伏位? 見減到9999幾吸引

同MPG321URX比較,除左牌子,邊隻好d?
畢直2k內 2k IPs mon 有乜推介
早排買左個27GR93U,有時開mon會有條綠線出現,過一陣又冇咗。
係唔係有問題要換
aw3225qf 問官方客服chat 可以做到9千頭

aw3225qf: 曲mon, oled care 做得好啲(熄mon 後自動做), 有earc hdmi 駁soumdbar 方便。 但type c 冇dp alt, 得15w charger

mpg321urx: 直mon, 每16個鐘一定要做一次oled care. usb c 有dp alt + 90w, 駁mac 一條線搞掂
Mpg321urx 都係熄機自動做
其實今代間間oled care都差唔多
唔算考慮因素
點拎返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞