[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔係下話即刻又動搖咗想要返giga果隻
大家都係新panel ,點解asus 會特別差
照計就唔會咁
可能支那製QC差 🇨🇳 🇨🇳
但係panel 正常都係同人地其他廠一齊買
仲要係新一代,咁快有唔同產地🤔
mac都係買返pro display xdr
6k睇字一流
咁快下放去中國生產panel好快有平野 共碩呢隻應該已經係MIC panel入面QC算好個批 QC差個批到時就有細廠執去做爛市
原來同一panel有幾個出產地
換左MPG321URX之後
用佢既3.5mm插喇叭, 睇youtube netflix 玩game
d 聲每個都唔同, 有D大聲, 有D細聲
搞到成日要效大細聲
佢之後唔係講個menu有得開個均匀亮度去到 1.85%咩
定係有野唔同 ?.?
唔係話呢期出既都係同一隻Panel???
呢隻panel直到第2代都係韓國產,外星人今代panel都用韓國產,唔知做乜喺支那生產,支那人做電子野QC差過東南亞國家同印度好多。
開返均衡模式會去返1.幾
不過同外星人比都係差少少
部c2 update 完os , 有冇得校番一開電視就出番上次個畫面,依家有個home page咁好煩
其實係未部機mic ?
正常岩岩出既新panel, 會咁快有唔同產地?
唔知你有冇開條片嚟睇
manufacturing/assembly 一定係貼mon 出面/紙箱
點會貼係panel 度呀
https://www.staples.com/lg-wqhd-ultrawide-34-curved-led-monitor-with-built-in-universal-docking-station-business-black-34bq77qb-b/product_24594069

LG 34" UltraWide WQHD Curved IPS 60 Hz LED Monitor with Built-in Universal Docking
呢隻250鎂 ok嗎
Next week 收 aw3225qf
有無巴打share setting
諗住HDR 1000 ,唔做 window hdr calibration
Hide desktop bar and icon
我都用緊,唔洗做校正,佢driver個icc檔已經做咗
aw3225qf最快都要4月底
商家就係,dell自己網訂就即整
想問下oled mon
要連pc + ps5
主打3A + cs2
想要hdmi 2.1 + vrr for ps5
Pc用緊3070
依家睇中msi 27 oled

想問下依個價位仲有冇其他推薦
有無連登有錢仔有晒2款? WOLED VS QDOLED
到底LG層MATTE係咪咁唔掂?
第一段話無乜別, 第2段就駁有浸野
靠佢哋片就真係唔多覺大分別

https://www.youtube.com/watch?v=fkGtsatPGT4
https://www.youtube.com/watch?v=mZjxEcuVHlQ
睇上一代matte oled 我係覺得唔掂
冇通透感

等今代實機再去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞