[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
好似好多地方都無貨
oled係正
我都諗緊msi定dell(直mon定曲mon)
反正msi要去到6月,慢慢等下
我都係諗緊msi 同dell, 見價錢接近一樣
Msi 好似個支架薄少少,冇咁晒位
Dell就好似靚仔少少, 有Dolby vision
好難揀
想問2K MON 有冇20-22?見到得24以上
我係咁睇呢條HDR片 靚到流淚

https://youtu.be/N1-Jmq7BLFE?si=hiXxgiWAn04wrC8E
Dolby vision應該更新到
asus都係等更新
dell開始都無,Dolby vision係更新先有
問d鋪話今個月尾 / 5月頭有
睇黎係想水我落左訂先
Asus 果隻又冇咩特別功能,又唔係特別靚色,貴成5成唔會考慮了
但Dolby vision 應該要比錢Dolby, 唔知msi會唔會做
太遲 , 太多mon 真係唔知點簡
得Oled mon有用鏡面咋?
有冇cheap cheap ips/va都用鏡面,平玩下
難搵
99%都係霧面
asus 塊panel 仲要係mic
用緊27gp950呢幾日中間有條綠色線出現,係咪準備收皮
想請問三叔嘅G7同G8買唔買得過
LG好似耐用度一般,仲要個售後服務勁差。見到官網4000蚊有32吋92ub都心郁,但係上amazon見到review有20%俾一星都係話壞mon,就即刻縮到入路肚臍
32GR93U B先真,個型號錯鬼晒
neo g7而家呢個價ok
g8就不了
收到,唔該巴打
巴打用成點? 我都想買個27吋純執相睇戲用
Dell隻曲真係唔大問題 除咗拉遠嚟睇 唔係都唔係好feel到係曲 打機睇片差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞