[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
老黃唔肯喺RTX Super Resolution 出盡奶力,畫面表現更新可能同GPU 2-3年出1代差唔多
唔知係咪windows HDR問題
睇HDR片 駁電腦VS電視直出
駁電腦D色係灰少少
windows問題,不過LG WOLED喺windows 會有抹布mon現象(均勻度差)同色階壓縮,27GR95QE評測見過
woled 新wbe panel 色溫均勻度係差過舊wbc
唔知呢排問dell sales 跌破$9000未
之前係幾多
$9299
dell出貨真係快
msi同asus都有排排
得佢一間廠去三星買曲panel,所有曲panel產能俾曬佢
咁既話好似抵玩過msi
用red 卡碌仲有4% 回
計埋係平過msi
不過要慣曲mon
msi 8999

不過pixel cleaning 好似alienware 做得好啲,唔會16個鐘彈出嚟一定要user 做
好彩衝左第一水
閒置一陣佢自動會做pixel cleaning 做緊想用仲可以取消
想問吓2k 27吋 高hz 有咩推介? 主要用嚟打cs2同一般上網用
我隻fo32u2p 都係
其實佢幾時先做......玩左咁耐都無彈要做
check 返自動做左幾次
熄mon 後n 分鐘
oled care menu 有得較
今時今日仲推唔推薦買Philips 279m1rv?
見到隻279m1rve spec上好似冇分別,但京東平到2999人仔
香港差唔多係double價
想問點揀用chip定gpu?
駁電腦開pc mode咪用電腦gpu
電視直出咪chip
同埋駁電腦開埋專業mode/filmmaker mode+HDR tone mapping用HGIG or OFF
基本上電視冇加料了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞